Din greşeală în greşeală, Obama a făcut economia SUA durabilă

Publicat: Vineri, 27 Ianuarie 2012 17:12 // Actualizat: Vineri, 27 Ianuarie 2012 17:12 // Sursa: RTV.net
Autor: Sanziana Stancu

Preşedintele american Barack Obama, a afirmat joi că face greşeli "în fiecare oră", dar în acelaşi timp s-a declarat convins că măsurile luate de administraţia sa au consolidat în mod considerabil economia.

"Am îndoieli în mod constant. Comit erori în fiecare oră, în fiecare zi", a afirmat Obama într-un interviu acordat postului de televiziune ABC.

"Înveţi permanent în această meserie. Cred că sunt un preşedinte mai bun astăzi decât eram când am preluat funcţia, deoarece capeţi experienţă", a adăugat Obama, care vizează un al doilea mandat la Casa Albă.

"Când te uiţi la ce am făcut împreună, dacă nu am fi luat măsurile respective, economia ar fi fost mult mai slabă decât în prezent", a spus în continuare Obama. Numai că afirmaţia sa a venit într-un moment în care rata şomajului este de  8,5 % , faţă de 5% în 2008.

Preşedintele, care îşi va încheia vineri turneul în scopuri electorale în Michigan (nord), cunoscut ca fiind leagănul industriei auto din America,  a citat exemplul acestui sector care a "creat 160.000 de locuri de muncă" după ce a primit finanţare de la stat.

"Nu este un accident. Noi am contribuit puţin la acest lucru, ajutând sectorul să se restructureze şi să slaveze un milion de locuri de muncă", a declarat Obama într-un moment în care americanii par mai puţin critici cu bilanţul său economic.

Un sondaj Wall Street Journal - NBC News a dezvăluit joi că, pentru prima dată în ultimele şapte luni,  sunt mai mulţi americanii care aprobă politica lui Obama privind locurile de muncă (48%), decât cei care o resping (46%).

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Barack Obama Casa Albă greşeli industrie auto Michigan turneu electoral
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H