Dinamo a câştigat derby-ul cu Rapid. „Câinii” au învins cu 1-0 în Giuleşti

Dinamo a câştigat, cu scorul de 1-0 (0-0), meciul disputat împotriva Rapidului, duminică seară, pe stadionul Giuleşti, în etapa a 21-a a Ligii I. Unicul gol a fost marcat de Ionel Dănciulescu, în minutul 64.

03 mart. 2013, 20:45
Dinamo a câştigat derby-ul cu Rapid. „Câinii” au învins cu 1-0 în Giuleşti

Timp de 90 de minute, jucătorii formaţiilor Rapid şi Dinamo au uitat de problemele financiare şi perioada de criză pe care o traversează cluburile lor şi au încercat să onoreze derby-ul etapei a 21-a a Ligii I, un meci care în urmă cu câţiva ani se disputa între două formaţii aflate pe podium. Acum, cele două echipe se află la mijlocul clasamentului, iar giuleştenii nici măcar nu au dreptul de a participa în cupele europene, ca urmare a intrării clubului în insolvenţă.

Meciul a avut parte de o atmosferă incendiară în tribune, iar suporterii celor două formaţii au fost la un pas de o încăierare la jumătatea primei reprize, când fanii lui Dinamo au ales să părăsească stadionul din Giuleşti.

De asemenea, din peluza Rapidului s-au aruncat mai multe petarde şi s-au aprins torţe, iar în prima repriză una dintre torţe a fost aruncată pe gazon şi a dus la întreruperea jocului pentru 30 de secunde. Şi de cealaltă parte, din sectorul de tribună al fanilor dinamovişti s-au aruncat petarde înspre tribuna oficială, iar în minutul 9 una dintre acestea a fost aruncată în direcţia lui Emil Dică şi a căzut foarte aproape de jucător.

În teren, Dinamo a fost echipa mai bună, având şi avantajul experienţei în faţa tinerilor jucători ai Rapidului. Dominaţia elevilor lui Cornel Ţălnar şi-a arătat o singură dată roadele, în minutul 64, când Dănciulescu a marcat unicul gol al partidei. Acesta l-a învins pe portarul Rapidului, Pecanha, cu o lovitură de cap de la 7 metri, după o centrare de pe partea stângă a lui Curtean.

În urma victoriei cu 1-0 înregistrate în Giuleşti, Dinamo a urcat pe locul 6 în clasament, cu 36 de puncte, iar Rapidul a rămas provizoriu pe 8, cu 29 de puncte.