Dinamo, performanţă uriaşă. S-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor la handbal masculin

Dinamo Bucureşti s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor la handbal masculin, după ce a învins echipa elveţiană Kadetten Schaffhausen, cu scorul de 27-26 (15-14), miercuri seara, în Sala Dinamo, într-un meci din Grupa D.

06 nov. 2019, 17:44
Dinamo, performanţă uriaşă. S-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor la handbal masculin

Performanţă uriaşă pentru handbalul masculin românesc! Dinamo Bucureşti s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor cu trei etape înainte de încheierea fazei grupelor. În această seară, „dulăii” au învins la mare luptă, scor 27-26, gruparea elveţiană Kadetten, iar de acum se pot pregăti deja pentru fazele eliminatorii ale competiţiei.

Dinamo, invincibilă în primele şapte etape ale sezonului european, a reuşit să se impună într-un meci foarte echilibrat, în care a fost, totuşi, în avantaj în marea majoritate a timpului.

După 3-1 şi 5-3, campioana României a avut pentru prima oară trei goluri avans în min. 12, 7-4, iar în min. 18 a condus singura dată la patru goluri, 10-6. Ecartul a scăzut în finalul primei reprize, iar Dinamo a intrat la pauză cu un singur gol în plus pe tabelă, 15-14.

În partea secundă, Kadetten a reuşit să preia conducerea pentru o perioadă, cu 16-15, iar apoi cu 22-20 (42) şi 23-22 (48). Dinamo a rămas în meci şi a trecut din nou la cârmă, desprinzându-se la 26-24, iar apoi la 27-25, fapt care i-a adus în cele din urmă victoria, cu 27-26.

Ante Kuduz a fost cel mai bun marcator al dinamoviştilor, cu 10 goluri, în lipsa tunisianului Amine Bannour. Pentru echipa pregătită de Constantin Ştefan au mai înscris Nicuşor Negru 5 goluri, Mohamed Mamdouh Ashem Shebib 4, Jakov Vrankovic 3, Răzvan Gavriloaia 2, Kamel Alouini 2, Raul Nantes Campos 1.

Dinamo conduce în clasament, cu 12 puncte, urmată de GOG Gudme (Danemarca), 8 puncte, Kadetten Schaffhausen, 6 puncte, Orlen Wisla Plock (Polonia), 5 puncte, Cehovskie Medvedi (Rusia), 4 puncte, IFK Kristianstad (Suedia), 3 puncte. Dinamo şi Kadetten au câte 7 jocuri, iar restul câte 6. Primele două clasate se califică în play-off.

Dinamo va juca următoarea partidă pe 13 noiembrie, în deplasare, cu IFK Kristianstad.