Dinamo şi Steaua, singurele echipe cu punctaj maxim în 2013. „Câinii” au învins Chiajna, cu 2-0

Dinamo a urcat pe locul 4 în clasamentul Ligii I, apropiindu-se la două puncte de podium. În etapa a 22-a, elevii lui Cornel Ţălnar au învins cu 2-0 pe Concordia Chiajna, prin golurile lui Axente şi Cosmin Matei.

11 mart. 2013, 19:53
Dinamo şi Steaua, singurele echipe cu punctaj maxim în 2013. „Câinii” au învins Chiajna, cu 2-0

Numirea lui Cornel Ţălnar pe banca tehnică a lui Dinamo, în această iarnă, a avut nivelul scontat la nivelul performanţelor sportive şi, în mod aproape neaşteptat, fotbaliştii din Ştefan cel Mare au câştigat toate cele trei meciuri disputate în această primăvară. După 2-1 cu FC Braşov şi 1-0 în Giuleşti, cu Rapidul. dinamoviştii au primit pe propriul teren vizita celor de la Concordia Chiajna, în penultimul meci al etapei a 22-a a Ligii I.

Elevii lui Cornel Ţălnar au câştigat cu scorul de 2-0, însă victoria a fost mult mai greu de obţinut decât o arată scorul, golurile fiind marcate, în minutele 86 şi 90+5. Nu-i mai puţin adevărat că alb-roşii au irosit o mulţime de ocazii, Marius Alex (min. 5) şi Andrei Cristea (min. 23) ratând din situaţii de singur cu portarul.

Din minutul 76 situaţia trupei lui Ţălnar s-a îngreunat, prin eliminarea lui Nica, însă arbitrul Istvan Kovacs a restabilit egalitatea numerică în teren, acordându-i al doilea cartonaş galben lui Paraschiv, de la Concordia, după o intrare dură la Cătălin Munteanu. În minutul 86, Axente a profitat de o ieşire greşită a portarului Chiajnei şi apatia fundaşilor adverşi şi a deschis scorul, pentru ca în prelungiri, la ultima fază a meciului, Cosmin Matei să stabilească scorul final, 2-0 pentru Dinamo.

În urma acestui rezultat Dinamo a acumulat 39 de puncte şi a urcat pe locul 4 în clasamentul Ligii I, fiind devansată de Steaua (56 puncte), Astra Giurgiu (44 p) şi Pandurii (41 p).