DINAMO – STEAUA 2-2: Derby nebun, Teixeira a egalat în prelungiri

Dinamo - FCSB 2-2. Roş-albaştrii au revenit de la 0-2 şi au egalat în prelungiri, lupta la titlu şi pentru accederea în play-off rămâne deschisă. Extrem de nervos, Gigi Becali a anunaţt că va renunţa la portarul Andrei Vlad după o nouă gafă majoră.

18 feb. 2018, 12:59
DINAMO – STEAUA 2-2: Derby nebun, Teixeira a egalat în prelungiri

Formaţia Dinamo a remizat cu FCSB, duminică seară, pe Arena Naţională, scor 2-2, în derbiul etapei a XXV-a a Ligii I, în care a fost egalată după ce a condus cu 2-0.

Au marcat Pesic ’20 şi Torje ’57 pentru Dinamo, respectiv Man ’84 şi Teixeira ’90+3 pentru FCSB. După golul de 2-2, un fan a intrat pe teren. El a fost oprit şi scos de pe teren de stewarzi.

DINAMO – STEAUA  2-2

Gigi Becali a facut praf doi jucători după egalul cu Dinamo

 

CLASAMENT


Min. 93. GOOOOOOOOOL Steaua, Teixeira egalează în prelungiri.

Min. 84: GOOOOOOOOOOL Steaua, Denis Man înscrie din pasa lui Budescu.

Min. 57: 2-0, GOOOOOOOOOOL Dinamo, Torje driblează tot şi profită de gafa lui Andrei Vlad.

Min. 20. GOOOOOOOL DINAMO, Pesic înscrie în poarta goală, după o faza spectacol făcută de Torje

Min. 2: Ocazie uriaşă Steaua, Penedo scoate de pe linia porţii, apoi Enache ratează cu poarta goală.

 

MIN. 1.Reprezentanții Peluzei ”Cătălin Hîldan” au pus la cale o nouă coregrafie 3D, ceva unicat – după cum au promis – care să-i ambiționeze și mai mult pe elevii lui Vasile Miriuță în dezideratul de a se impune în fața rivalilor. Peluza a fost împărţită în două în culorile clubului din Ştefan cel Mare, iar substratul a fost lupta dintre bine şi rău: pe de-o parte „câinii lui Hîldan” şi pe de alta „Doamna cu coasa”. Totul a fost în mişcare, „câinii roşii” câştigând lupta dintre bine şi rău, punând „adversara” pe fugă. Trimiterea a fost posibil către rivali, însă cu siguranţă că s-a vrut să se scoată în evidenţă şi bătălia pe care o poartă „Cucu”, suporterul dinamovist grav bolnav, care acum e la o clinică din Istanbul.

 

„Când se unesc câinii ziua învinge noaptea”, a fost mesajul coregrafiei.


Dinamo va începe derby-ul cu FCSB cu portarul Penedo titular şi cu internaţionalul Gabi Torje în primul ”unsprezece”, pentru prima oară de la revenirea sa în Şoseaua Ştefan cel Mare, duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în meciul din etapa a 25-a a Ligii I de fotbal.

De partea cealaltă, la FCSB va fi titular în premieră Cristian Tănase, în timp ce Budescu, Man şi Nedelcu au fost lăsaţi pe banca de rezerve.

ECHIPELE DE START

Dinamo: Penedo – Romera, Maric, M. Popescu, Olteanu – Mahlangu, Nistor – Torje, Pesic, Salomao – Nemec 

Rezerve: Brănescu – Katsikas, Hanca, Palic, Monroy, D. Popa, Dudea

Antrenor: Vasile Miriuţă

FCSB: Vlad – Enache, Planic, Găman, Momcilovic – Pintilii, Ovidiu Popescu – Teixeira, C. Tănase, F. Coman – F. Tănase

Rezerve: Stăncioiu – Bălaşa, Nedelcu, Filip, Budescu, Junior Morais, Man

Antrenor: Nicolae Dică

 

LIVE VIDEO DINAMO – FCSB. AICI AI TOATE DETALIILE DESPRE DINAMO – FCSB

Suporterii dinamovişti din PCH pregătesc o nouă coregrafie spectaculoasă pentru confruntarea cu FCSB! Exact aşa cum s-a întâmplat şi la derby-urile din ultimii ani, fanii lui Dinamo vor pune în scenă o reprezentaţie 3D.

Se pare că şi ”Peluza Roş-Albastră”, noua galerie a FCSB-ului, va avea ceva special pregătit pentru confruntarea de pe Arena Naţională. Din informaţiile care circulă până acum pe internet, steliştii vor avea o pânză uriaşă ce va fi afişată la începutul jocului.

DINAMO – STEAUA (FCSB) LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. LIVE STREAMING ONLINE TELEKOM SPORT LOOK TV

UPDATE. La marele derby sunt așteptați aproximativ 38.000 de spectatori, dintre care aproximativ 5.000 de fani vor fi cei ai roș-albaștrilor. În aceste condiții, sunt premise ca spectacolul din tribune să fie unul total, mai ales că vom avea parte de două coregrafii. Reprezentanții Peluzei ”Cătălin Hîldan” au pus la cale o nouă coregrafie 3D, ceva unicat susțin ei, care speră să-i ambiționeze și mai mult pe elevii lui Vasile Miriuță în dezideratul de a se impune în fața rivalilor.

De partea cealaltă, și cei de la ”Peluza Roș-Albastră” susțin că au pregătit o coregrafie, pe care o vor desfășura chiar înainte de fluierul de start al celui de-al 172-lea derby dintre Dinamo și FCSB.

DINAMO – STEAUA (FCSB) LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. LIVE STREAMING ONLINE TELEKOM SPORT LOOK TV

Nicolae Dică (37 de ani) s-a ținut de cuvânt și a operat mai multe modificări în formula de start pentru marele derby cu Dinamo, care se va disputa diseară, de la ora 20:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 1. Formula pe care o va trimite în teren din primul minut este una surprinzătoare, dar are la bază și faptul că joi va urma returul cu Lazio, unul în care bucureștenii au șanse de a obține o calificare importantă în optimile Europa League. Potrivit unor surse Digi Sport, Dică ar fi ales să joace cu Teixeira, la ”închidere”, dar și cu cei doi Tănase în față.

În schimb, Constantin Budescu, unul dintre cei mai în formă jucători ai vicecampioanei, a fost lăsat pe banca de rezerve și, cel mai probabil, va fi trimis pe teren pe parcurs în funcție de evoluția scorului. În locul său a fost preferat Cristi Tănase, în timp ce pe stânga va evolua Florinel Coman. Astfel, cu Man pe dreapta și Coman pe stânga, Dică speră să aibă viteză superioară pe benzi și să-i surprindă astfel pe fundașii lui Miriuță.

O altă mare surpriză este aceea că Romario Benzar, titularul postului de fundaș dreapta, nu a fost inclus nici măcar în lotul de 18, semn că el este menajat complet pentru partida de la Roma. Cei din staff-ul roș-albaștrilor au considerat că fostul jucător al Viitorului nu trebuie forțat mai ales că nu a trecut mult timp de la accidentarea suferită în toamnă.

ECHIPA DE START a FCSB: Andrei Vlad – Gabi Enache, Valerică Găman, Planic, Momcilovic – Pintilii, Teixeira – Dennis Man, Cristi Tănase, Florinel Coman – Florin Tănase.
Antrenor: Nicolae Dică

UPDATE: La ședința tehnică de duminică dimineață, organizatorii au decis să tragă copertina Arenei Naționale, mai ales că diseară sunt condiții de ploaie.

După victoria cu Lazio, scor 1-0, Nicolae Dică a anunţat că Mihai Pintilii va juca în derby-ul de pe Arena Naţională, însă a anunțat și modificări în primul 11 faţă de meciul cu italienii.

„Am avut o problemă cu Pintilii, s-a lovit la meciul cu Lazio, dar mâine va fi apt de joc. A făcut antrenament normal, e un luptător. vor fi schimbări față de meciul cu Lazio. Să facem un presing în sus, s-a făcut un efort mare, mâine vor fi unii care nu au evoluat cu Lazio”, a dezvăluit antrenorul FCSB-ului.

DINAMO – STEAUA (FCSB) LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. LIVE STREAMING ONLINE TELEKOM SPORT LOOK TV. Dinamo are nevoie de victorie ca de aer pentru a spera până la final la accederea în play-off. De cealaltă parte, pe roş-albaştri îi prinde derby-ul între cele două meciuri de foc cu Lazio. Chiar dacă Europa League e pe primul loc, cel puţin în acest moment, echipa lui Nicolae Dică nu îşi permite să facă paşi falşi în lupta cu CFR.

Vasile Miriuţă are motive serioase de îngrijorare înainte de meciul de azi cu FCSB. Antrenorul lui Dinamo se confruntă cu probleme de lot, după ce mai mulţi fotbalişti importanţi s-au plâns de probleme medicale. 

Câţiva dintre fotbaliştii dinamovişti s-au îmbolnăvit în această săptămână, iar virozele respiratorii i-au ţinut departe de şedinţele de pregătire.

Gazeta Sporturilor anunţă că printre cei mai afectaţi a fost chiar Dan Nistor, noul căpitan al lui Dinamo. Fotbalistul revenit de la CFR Cluj s-a recuperat cel mai greu, dar a apucat, totuşi, să facă şedinţele de pregătire decisive înaintea derby-ului cu FCSB.

DINAMO – STEAUA (FCSB) LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. LIVE STREAMING ONLINE TELEKOM SPORT LOOK TV. Echipele probabile

Mai jos, vă oferim echipele cu care, cel mai probabil, Miriuţă şi Dică vor ataca derby-ul. De menţionat sunt problemele pe care roş-albaştrii le au în ofensivă. Harlem Gnohere este suspendat şi Denis Alibec este accidentat. Astfel, tehnicianul oaspeţilor va fi nevoit să apeleze din nou la Florin Tănase.

Dinamo (4-2-3-1): Penedo – Romera, Maric, Katsikas, Olteanu – Mahlangu, Nistor – Torje, Pesic, Salomao – Nemec 

FCSB (4-2-3-1): Vlad – Benzar, Planic, Găman, Momcilovic – Pintilii, Nedelcu – Man, Budescu, Teixeira – F. Tănase

„Îmi era dor de un derby, mai ales că miza e o calificare în play-off, la care ne gândim cu toții. Ne dorim o victorie cu Steaua și un loc în play-off. Dacă batem suntem 90% calificați în play-off”, a comentat Gabi Torje.

„Este un meci important pentru noi şi pentru ei, care sunt într-un moment bun. Ne va aştepta un meci greu, Dinamo a avut mai multă atitudine în meciurile cu noi. Este un derby al campionatului, trebuie să ne pregătim pentru acest joc.

Trebuie să fim conștienți că nu am trecut mai departe, a fost doar o victorie, importantă pentru fotbalul românesc. Obiectivul nostru e să câștigăm campionatul. Ne-am propus victoria, ca la oricare alt joc”, a declarat Dică în conferinţa de presă de dinaintea derby-ului cu Dinamo.

„Nu știu dacă voi fi titular. Eu mă pregătesc să joc, fie că e vorba de 5 sau 95 de minute. Când va fi nevoie de mine eu voi fi pe teren”, – Torje.

„Este important ca noi să fim bine. Au jucători foarte buni. Budescu, Tănase… şi sunt periculoşi la fazele fixe”, a anunţat Vasile Miriuţă.

Dică a vorbit despre starea lui Mihai Bălaşa, care nu a apucat încă să joace în partea a doua a sezonului, din cauza problemelor medicale.

„Se antrenează de două zile. E ok din punct de vedere medical, dar fizic, fără joc de trei luni, nu poate intra 90 de minute, Uşor-uşor va intra în echipă”, a explicat Nicolae Dică.

DINAMO – STEAUA (FCSB) LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. LIVE STREAMING ONLINE TELEKOM SPORT LOOK TV Atmosferă de vis pe Arena Naţională

Oficialii din Ştefan cel Mare spun că până acum s-au vândut 27.000 de bilete la Derby de România. Şi speră ca stadionul să fie plin, iar atmosfera extraordinară.

„Sunt convins că vor minimum 35.000 de spectatori. Atmosfera va fi frumoasă, galeria va fi cu noi, aşa cum a făcut-o şi în momentele în care am jucat mai puţin bine. Nu vreau scandări mai puţin ortodoxe faţă de echipa adversă şi faţă de anumite persoane de acolo”, a încercat să facă pace Ionel Dănciulescu.

„Nu mă intereseaza dacă cei de la FCSB sunt obosiţi sau nu după meciul cu Lazio. Nu vor fi 35.000 de spectatori pe stadion. Vor fi 35.000 de dinamovisti care ne vor împinge de la spate, spre victorie. A fost o relaxare la partida cu Concordia Chiajna si nu se va mai repeta”, a declarat Vasile Miriuţă.

DINAMO – STEAUA (FCSB) LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. LIVE STREAMING ONLINE TELEKOM SPORT LOOK TV. Ce jucător a pierdut Dinamo

FCSB s-a impus în meciul cu Lazio graţie golului marcat de Eddy Harlem Gnohere (29 de ani), în turul ”16”-imilor Europa League. ”Bizonul”, care a făcut un meci foarte bun și care a avut șansa de a bifa chiar ”dubla” este regretat acum de suflarea dinamovistă. Unul dintre fotbaliștii reprezentativi ai ”câinilor”, Florin Prunea, spune că Dinamo nu trebuia să renunțe la un astfel de atacant.

”Păcat, ce jucător a pierdut Dinamo, mare păcat! Sînge rece, execuție, plasamentul lui este…, ați văzut că tot timpul este la limita ofsaidului, dar știe să se descurce. știe să caute poarta de oriunde. Asta este o chestiune nativă. Doar atacanții pur-sânge au aceste lucruri”, a spus Florin Prunea, invitat în cadrul emisiunii ”Digi Sport Matinal”.

Gnohere a făcut un efort extraordinar în primele 45 de minute, a pus mereu presiune pe fundașii italienilor, a arat terenul dintr-o parte în alta, dar a venit de multe ori și în spate pentru a-și ajuta colegii, astfel că după pauză s-a văzut că nu mai poate. De altfel, Nicolae Dică (37 de ani) a dezvăluit la conferința de presă de după meci faptul că Gnohere a cerut schimbare încă din minutul 55.

”Mă bucur că Gnohere a reușit să marcheze, chiar dacă nu a reușit să joace niciun meci oficial în acest an, din cauza acelei suspendări din campionat. A făcut efort foarte mare, și-a ajutat echipa și a reușit să marcheze. Cred că din minutul 55 cerea schimbare și am tras de el. Era obosit, dar i-am cerut să reziste și abia în minutul 82 am reușit să îl schimb”, a spus tehnicianul vicecampioanei.

Prestația vârfului francez i-a impresionat și pe foștii mari jucători ai roș-albaștrilor, Ilie Dumitrescu și Gabi Balint.

„Faza de contraatac a fost foarte bună, cel puțin ca mentalitate. M-am uitat la ei și fiecare a știut ce are de făcut. Nu l-am mai văzut pe Gnohere de anul trecut și, în loc de un ‘Bizon’, azi am văzut o gazelă. Ce aleargă! Incredibil! Să joci cu 3 fundași centrali și un atacant să le facă ce le-a făcut Gnohere în prima repriză…”, a spus Gabi Balint, în pauza meciului, în cadrul emisiunii „Digi Sport Special”.

„Aici îți dai seama de acest jucător: stă tot timpul la limita ofsaidului, la ultimul apărător, tot timpul în axul central, să fie periculos pentru poartă”, a spus și Ilie Dumitrescu.

Gnohere (care va împlini 30 de ani pe 21 februarie) a jucat 82 de minute joi seară pe Arena Națională. Dică l-a înlocuit pe final cu Cristian Tănase.

Golul lui Gnohere a fost și cel al victoriei bucureștene în fața lui Lazio. După 1-0 pentru FCSB la București, calificarea în optimile Europa League se joacă peste o săptămână, la Roma.

DINAMO – STEAUA (FCSB) LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. LIVE STREAMING ONLINE TELEKOM SPORT LOOK TV. Istoricul întâlnirilor

Duminică seară, de la ora 20:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 1 este programat derby-ul cu numărul 172 dintre cei doi mari granzi bucureșteni în toate competițiile. Înaintea partidei de pe Arena Națională, statistica arată o egalatitate perfectă. Fiecare formație are câte 59 de victorii, iar 53 de partide s-au încheiat la egalitate.

În ceea ce privește confruntările din Liga 1, cele două combatante s-au întâlnit de 141 de ori, iar formația lui Miriuță are un ușor avantaj. Dinamovițtii au câștigat 48 de partide, roș-albaștrii 43, iar 50 de dueluri s-au încheiat cu remize.

Arena Naţională va fi pentru a 19-a oară gazda unui debry, topul stadioanelor unde s-au disputat întâlnirile dintre cele două fiind condus de fostul „23 August” – 67 de meciuri. Pe „Dinamo” s-au jucat 36 partide în timp ce pe Ghencea s-au disputat 34 de jocuri.

Meciul de pe Arena Națională va fi al 71-lea cu Dinamo gazdă. Roș-albii au câștigat 29 din precedentele 70 de dueluri, 17 victorii au revenit roș-albaștrilor, iar 24 de meciuri s-au terminat cu remize.

DINAMO – STEAUA: Episodul cu numărul 172 din marele derby al fotbalului românesc se va consuma duminică seara. De la ora 20:45, pe Arena Naţională, Dinamo va primi vizita celor de la FCSB, într-o partidă din etapa a 25-a a Ligii I. Până acum, cele două echipe şi-a împărţit victoriile, câte 59 de fiecare parte, iar ultima întâlnire directă dintre FCSB şi Dinamo, găzduită tot de Arena Naţională, s-a încheiat cu victoria roş-albaştrilor, scor 1-0. Momcilovic a marcat atunci unicul gol al partidei.

LIVE VIDEO DINAMO – FCSB. Dinamo, obligată să câştige

Dinamo are nevoie disperată de victorie pentru a continua lupta pentru play-off cu FC Viitorul, Poli Iaşi, FC Botoşani şi Astra. Dacă giurgiuvenii au un avans liniştitor, celelalte patru echipe sunt despărţite doar de două puncte în clasamentul Ligii I. Deşi părea greu să mai prindă un loc de play-off la finalul sezonului regulat, Dinamo a legat o serie de şase meciuri fără înfrângere în campionat, dintre care patru au fost victorii, iar acum poate visa la o clasare în primele şase la finalul sezonului regulat.

 

 

LIVE VIDEO DINAMO – FCSB. Rezultatele din 2018
 

Aşadar, Dinamo a obţinut patru puncte din primele două meciuri oficiale jucate în acest an. Dacă în meciul cu Craiova, de pe propriul teren, a scos o remiză în ultimele minute, în ultima partidă disputată, echipa pregătită de Vasile Miriuţă s-a impus cu mari emoţii în deplasarea de la Concordia Chiajna, scor 4-3.
De partea cealaltă, FCSB are un parcurs asemănător cu cel al marilor rivali. În prima etapă din Liga I programată în acest an, roş-albaştrii s-au impus cu 2-1 în deplasarea de la Gaz Metan. A urmat apoi derby-ul pentru prima poziţie din clasament cu CFR Cluj. Condusă la pauză după o serie de greşeli în defensivă, echipa lui Nicolae Dică a egalat în partea a doua, iar meciul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Dinamo-Steaua: Câte bilete s-au vândut până acum

Primul Dinamo – FCSB din 2018 va avea loc duminică, de la ora 20:45, în direct la Digi Sport 1. „Câinii” îşi doresc victoria pentru a prinde locul de play-off şi pentru asta se bazează pe aportul fanilor. Până vineri, la prânz, s-au vândut 20.000 de bilete.

Dinamoviștii sunt încrezători înaintea partidei de pe Arena Naţională și s-au prezentat la casele de bilete din Șoseaua Ştefan cel Mare. Echipa organizatoare susține că nu mai puțin de 20.000 de fani au reușit până acum să-și achiziționeze bilete pentru marele meci de duminică seară. Majoritatea biletelor disponibile pentru sectorul destinat peluzei dinamoviste, aproape 13.000 la număr, au fost deja epuizate!

De partea cealaltă, ”roș-albaștrii” nu s-au înghesuit să-și cumpere bilete, FCSB solicitând doar 500 până la ora actuală. Este de așteptat ca aceștia să ceară până la 4.000 de tichete până la ora de start a meciului, dat fiind faptul că FCSB a jucat joi seară cu Lazio în prima manșă a 16-imilor UEFA Europa League și echipa este pe val.

Organizatorii se așteaptă ca la meciul de duminică, de la 20:45, în direct la Digi Sport 1 în tribunele Arenei Naționale să fie prezenți 35.000 de spectatori. Înaintea penultimei etape a sezonului regulat, elevii lui Miriuţă sunt pe ultimul loc care duce în play-off, la egalitate cu FC Viitorul, şi au cu două puncte mai mult decât CSM Poli Iaşi şi FC Botoşani.

Dinamo – FCSB se joacă duminică, de la ora 20:45, în direct la Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look tv. Pentru „câini” urmează apoi o deplasare la contracandidata la play-off, Astra.

Cum a fost în tur: STEAUA – DINAMO 1-0: Lupta la titlu rămâne deschisă

FCSB a câștigat la limită derby-ul cu Dinamo, scor 1-0, într-un meci contând pentru etapa a 12-a din Liga 1. Unicul gol al partidei a fost reușit în prima repriză de Momcilovici, care a profitat de o eroare uriașă de marcaj a lui Filip. Budescu a ratat un penalty spre final, dar dinamoviștii nu au găsit resurse pentru a egala.

În urma victoriei, FCSB a acumulat 26 de puncte, apropiindu-se la doar un punct de CFR. Clujenii au însă un meci mai puțin. De partea cealaltă, Dinamo mai adună o înfrângere și rămâne în continuare în afara play-out-ului. „Câinii” sunt pe locul șapte, cu 16 puncte.

 

Min. 90: Final de meci

Min. 75: Penalty pentru FCSB, ratează Budescu, Steaua – Dinamo rămâne 1-0.

Min. 69: Şi Denis Man trece pe lângă majorarea scorului.

Min. 59: Gnohere aproape de 2-0!

Min. 51: Nemec, aproape de egalare, Niţă scoate spectaculos. Debut furtunos de repriză secundă.

Min. 50: Budescu trage în forță din afara careului, dar Penedo boxează.

Min. 47: Nemec se descurcă foarte bine în partea stângă, lângă Planic, centrează apoi în careu, dar Hanca,venit lansat din spate, reia puțin pe lângă poartă.

Min. 45: FCSB – Dinamo 1-0 la pauză.

MIN. 44: Mahlangu a fost aproape de un gol senzațional. Acesta a șutat de la aproximativ 30 de metri, dar mingea a lovit bara.

Min. 31: GOOOL, STEAUA – DINAMO 1-0, Momcilovici deschide scorul pentru FCSB, pasă bună Denis Man.

Min.22: FCSB are prima ocazie importantă a partidei. Momcilovici îl găsește ideal pe Alibec, dar șutul acestuia se duce peste poarta lui Penedo.

Min. 19: Nemec, ratare mare în faţa porţii.

Min.10: Niță iese inspirat pe o centrare executată de Nascimento, îndepărtând pericolul din propriul careu
Min.3: Dinamoviștii sunt periculoși pe contraatac în startul partidei. După o combinație între Hanca și Salomao mingea a ajuns la Nascimento, șutul portughezului din 20 de metri fiind însă mult peste poartă

Update: Mihai Stoica continuă ”războiul” cu fanii ”câinilor”. Înaintea meciului directorul sportiv al roș-albaștrilor a fost huiduit şi înjurat de către suporterii dinamoviști în momentul în care a intrat pe teren să verifice gazonul, împreună cu jucătorii echipei antrenate de Nicolae Dică.

Echipele de start:

FCSB: Niță – R. Benzar, Bălașa, Planici, Momcilovici – Nedelcu, Popescu – Man, Budescu, Fl. Coman – Alibec
Rezerve: Stăncioiu – Larie, Fl. Tănase, Gnohere, J. Morais, Enache, Teixeira
Antrenor: Nicolae Dică

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Katsikas, Filip – Mahlangu, Anton – Hanca, Nascimento, Salomao – Nemec
Rezerve: Muțiu – Ion Gheorghe, Bokila, Oliva, Dudea, Șerban, Rivaldinho
Antrenor: Vasile Miriuță

Arbitru: Istvan Kovacs
A1: Vasile Marinescu
A2: Ovidiu Artene
Observator: Alexandru Deaconu

Tehnicienii celor două echipei, Nicolae Dică și Vasile Miriuță, se află la primul lor „El Clasico” de România, ca antrenori.

Miriuță, dinamovist de mic, a declarat pe pagina de Facebook a lui Dinamo: „Primul meu Derby de România! Am aşteptat o viaţă acest meci, avem nevoie de susţinerea voastră! Împreună vom învinge! Doar Dinamo Bucureşti!”.

Fanii dinamoviști sunt așteptați în număr foarte mare la stadion. Lor le-au fost alocate 8.000 de bilete.

Partida se va disputa pe Arena Națională iar FCSB este gazdă.

În ceea ce privește situația din clasament, FCSB stă mult mai bine. Formația lui Becali ocupă locul 3, la patru puncte de liderul CFR Cluj și la un punct în spatele Universității Craiova, dar oltenii au un meci în plus disputat. De partea cealaltă Dinamo e pe 7 cu doar 16 puncte, dar mai are de disputat restanța cu Chiajna.

Pe hâtie, după investițiile uriașe făcute de Becali, FCSB pare favorită. Dinamoviștii au de partea lor forța grupului și o omogenitate mult mai bună. 

Episodul 171 al unicului derby se joacă duminică, pe Arena Naţională, de la ora 20:30, şi în direct la Telekom Sport 1. FCSB vine după remiza de pe terenului liderului CFR Cluj, în timp ce dinamoviştii au stat în ultima etapă. Echipa pregătită de Miriuţă n-a jucat meciul cu Chiajna din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

În Liga I, dintre cele 140 de dueluri, 48 au fost câştigate de Dinamo, 42 de FCSB, iar 50 de partide s-au terminat la egalitate.

În ultima întâlnire directă, „câinii” au învins-o pe FCSB, scor 2-1. Hanca a marcat ambele goluri ale „câinilor”, pe 1 mai, iar Pleaşcă a punctat pentru echipa antrenată atunci de Laurenţiu Reghecampf.

Echipele probabile:

FCSB (4-2-3-1): Nita – Benzar, Planic, Balasa, Morais – Nedelcu, Ov. Popescu – Man, Budescu, Tanase – Alibec
 
Dinamo (4-2-3-1): Penedo – Romera, Nedelcearu, Katsikas, Filip – Anton, Nascimento – Hanca, Rivaldinho, Salomao – Nemec

FCSB – Dinamo, cel mai așteptat meci din România se va desfășura de la ora 20:30, fiind transmis de Digi Sport. Partida va putea fi urmărită și în format live text pe RomaniaTV.net.