Dinastie politică la alegerile din Franţa: Nepoata lui Jean-Marie Le Pen, PRIMA pe lista Frontului Naţional

Marion Marechal Le Pen, nepoata liderului istoric al extremei drepte franceze Jean-Marie Le Pen, a fost desemnată în mod oficial, vineri, cap de listă al Frontului Național în sud-estul Franței pentru un important scrutin regional, care se va desfășura în decembrie. 

17 apr. 2015, 16:57
Dinastie politică la alegerile din Franţa: Nepoata lui Jean-Marie Le Pen, PRIMA pe lista Frontului Naţional

Această promovare, una așteptată, a fost anunțată de partid în cadrul reuniunii biroului politic consacrat învestirii candidaților pentru aceste alegeri, care vor constitui ultimul test de anvergură națională înainte de alegerile prezidențiale din 2017.

Respectiva numire urmează crizei politico-familiale care zguduie FN de o săptămână și care a dus la îndepărtarea din structurile de conducere a lui Jean-Marie Le Pen.

Bătrânul tribun, în vârstă de 86 de ani, aspira să ajungă în capul listei pentru scrutin în Provence-Alpes-Côte d’Azur (PACA), mare regiune meridională, unul dintre fiefurile FN.

Însă propria sa fiică Marine, care i-a succedat în 2011 la președinția partidului, l-a privat de participarea la alegeri și a anunțat declanșarea unei ‘proceduri disciplinare’ împotriva lui, ca urmare a noilor derapaje ale tatălui său referitoare la Holocaust și imigrație.

Ca semn de aplanare a conflictului, Jean-Marie Le Pen a renunțat în final, luni, să participe la alegerile regionale și a pledat pentru ca nepoata sa Marion să-l înlocuiască.

În vârstă de 25 de ani, Marion Marechal-Le Pen este nepoata de soră a lui Marine Le Pen și una dintre cele două deputate ale FN membre de peste 3 ani în Adunarea Națională a Franței. Ea însăși a fost aleasă în 2012 la Vaucluse, unul dintre departamentele din Provence.