Dîncu despre situația ELCEN: Săptămâna viitoare ne-am propus o întâlnire cu administraţia Bucureştiului

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, vineri, la Alba Iulia, că Guvernul nu are atribuții în ceea ce privește situația de la ELCEN București, menționând însă că și-a propus ca săptămâna viitoare să aibă o întâlnire pe această temă cu mai mulți miniștri și administrația Capitalei.

09 sept. 2016, 19:43
Dîncu despre situația ELCEN: Săptămâna viitoare ne-am propus o întâlnire cu administraţia Bucureştiului

”Este o problemă pe care nu o poate tranșa Guvernul, este o problemă care ține de administrația locală. Săptămâna viitoare ne-am propus o întâlnire, mai mulți miniștri, cu administrația Bucureștiului, cu administrațiile de la RADET și de la ELCEN pentru a veni cu niște soluții negociate”, a spus Dîncu, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Distrigaz a ajuns la un acord cu ELCEN de eşalonare a datoriei de 11,7 milioane lei

Ministerul Energiei a anunțat vineri, printr-un comunicat de presă, că Distrigaz va ridica poprirea instituită asupra conturilor ELCEN, în condițiile în care vor fi respectați termenii unui protocol semnat între cele două societăți, conform căruia suma datorată și penalitățile, în valoare de 11,7 milioane de lei, ar urma să fie plătite de către producătorul de energie, eșalonat, până la sfârșitul anului, primul ordin de plată urmând să fie întocmit luni, 12 septembrie.