Dintr-o COCOŞATĂ a ajuns FOTOMODEL: Povestea fetei care şi-a învins SCOLIOZA

Leanne Roberts, o britanică de18 ani, a suferit de scolioză în formă agravată şi se temea că va ajunge în scaun cu rotile sau chiar să moară din cauza coloanei ei bertebrale care era atât de strâmbă, încât forma litera "S".

04 nov. 2013, 14:15

În acelaşi timp însă, Leanne, căreia scolioza i-a fost depistată la vârsta de 16 ani, îşi dorea foarte mult să ajungă fotomodel. Medicii i-au spus că va trebui să facă o operaţie grea, de aproximativ 12 ore, pentru a-i fi îndreptată coloana vertebră cu vertebră, scrie Daily Mail.

Pe Leanne, această variantă rapidă a înspăimântat-o însă  şi a refuzat-o. A preferat o metodă nechirurgicală, iar rezultatele acesteia i-au uimit până şi pe medicii specialişti. Pe internet, Leanne a descoperit site-ul Scoliosis SOS, care oferea metoda gimnasticii medicale pentru vindecarea diferitelor  forme de scolioză.

Această gimnastică consta în exerciţii de întărire a muşchilor spatelui care susţin  coloana vertebrală şi astfel, prin anumite mişcări, pot îndrepta scheletul coloanei. Leanne le-a urmat şi, în mai puţin de doi ani, a obţinut rezultate spectaculoase, care i-au uimit până şi pe medici. „Am simţit efectul chiar din primele zile când începusem să fac gimnastica respectivă”, a explicat tânăra.

 

„Cred că oricine suferă de scolioză ar trebui, mai întâi de toate, să încerce cu exerciţii de gimnastică medicală”, spune tânăra care acum defilează pe podiumul de modă, şi-a recăpătat încrederea în sine şi pofta de viaţă.