Dinu Patriciu, ATAC la BNR: A creat o şcoală de birocraţi care habar nu au de economie VIDEO

Banca Naţională a creat o şcoală de birocraţi care habar nu au de economie - este afirmaţia dură a lui Dinu Patriciu. Omul de afaceri a vorbit, într-un interviu la România TV, despre problemele sistemului bancar românesc şi felul în care sunt ele gestionate. De asemenea, Patriciu a declarat că, după părerea lui, criza ar putea dura chiar zeci de ani, iar moneda europeană va dispărea.

14 apr. 2013, 10:33
Dinu Patriciu, ATAC la BNR: A creat o şcoală de birocraţi care habar nu au de economie VIDEO

Dinu Patriciu critică dur felul în care Banca Naţională supraveghează sistemul bancar.

„Putem să imputăm Băncii Naţionale îmbătrânirea excesivă şi faptul că a creat o şcoală de birocraţi care habar nu au de economie. Sunt complet neştiutori în materie economică. În România, Banca Naţională este unul dintre marile handicapuri pe care economia românească le are şi o stavilă în faţa progresului”, a declarat Dinu Patriciu.

Omul de afaceri a vorbit la România TV şi despre prăbuşirea euro şi riscul ca acesta să dispară. A declarat, de asemenea, că după părerea lui criza ar putea să mai dureze chiar şi câteva zeci de ani.

Criza s-ar putea să dureze ani sau chiar decenii, aşa cum s-a întâmplat în alte părţi ale planetei. Acum invesţiiile sunt canalizate către alte zone ale planetei, America de Sud, Asia de sud-est, China„, a mai spus Patriciu.

Citeşte şi: Patriciu, după transplant: M-am agăţat de viaţă. Faptul că am reuşit, e un noroc! Eram un schelet

„În 1998 spuneam că moneda unică e ultima mare greşeală a clasei politice europene. Azi pot să vă spun că această afirmaţie e începutul sfârşitului şi s-ar putea chiar să fie o explozie a sistemului. Pentru că nimeni nu e nebun să ţină bani atunci când ei sunt în primejdie. Banii sunt laşi, banii fug”, a completat omul de afaceri.

Dinu Patriciu a fost un afacerist de mare succes, ani la rând situându-se pe primul loc în topul celor mai bogaţi români. Ca politician a fost unul extrem de radical, nesfiindu-se să îi conteste seniorii din PNL şi să scindeze partidul, pentru a-şi manifesta liberalismul în cadrul unei formaţiuni politice proprii, PNL – Aripa Tânără. Marele personaj a ajuns acum de nerecunoscut, cu mari probleme de sănătate şi uriaşe dificultăţi financiare.

Citeşte: Dinu Patriciu, miliardarul singur şi bolnav. Mărirea şi decăderea celui mai bogat român VIDEO