Dinu Patriciu şi-a scris TESTAMENTUL înainte de transplantul de ficat. Vezi cum a descris experienţa

Dinu Patriciu a ajuns pe masa de operaţie la sfârşitul lunii decembrie 2012, când a fost suspus unui transplant de ficat. Intervenţia a avut loc la o clinică din Milano. Omul de afaceri suferea de o boală hepatică progresivă. Duminică seară, Dinu Patriciu a povestit la România TV experienţa prin care a trecut şi a mărturisit că şi-a făcut testamentul înainte de intervenţie.

28 apr. 2013, 18:33
Dinu Patriciu şi-a scris TESTAMENTUL înainte de transplantul de ficat. Vezi cum a descris experienţa

Dinu Patriciu a aflat că este grav bolnav în urmă cu un an şi jumătate. Boala a avansat în timp, iar după o serie de analize făcute la clinicile din străinatate, medicii l-au pus pe lista de aşteptare pentru a primi un transplant de ficat. La sfârşitul anului 2012, doctorii i-au transplantat un ficat întreg, prelevat de la un donator în moarte cerebrală.

Omul de afaceri a povestit despre perioada petrecută în spital şi despre cum e să primeşti o a doua şansă.

Seara aceea a fost de roman, pentru că fratele meu la mine cu un avocat de la Milano ca să îmi scriu testamentul. În timp ce făceam asta, au apărut medicii, zâmbind, care mi-au spus că au găsit un ficat şi că mă pregătesc de operaţie. În cele din urmă am ajuns pe masa de operaţie, răstignit ca şi Hristos. Este adevărat că îţi revezi viaţa„, a mărturisit Dinu Patriciu.

Nu îmi amintesc ce s-a întâmplat, pentru că am văzut o lumină albă. Este adevărat că în momentele alea îţi revezi viaţa. Când te trezeşti, ţi-e frică să deschizi ochii, pentru că nu ştii pe ce lume te afli. Când vezi toate monitoarele din jur cu fel şi fel de grafice, îţi dai seama că exişti în această lume„, a mai povestit el.

Acesta a precizat că nu a vrut niciodată să afle detalii despre persoana de la care a fost prelevat ficatul, însă îi este profund recunoscător. „Nu am vrut niciodată să ştiu cine mi-a făcut acest imens bine. Când intru într-o biserică aprind o lumânare pentru acest suflet„, a spus el.

Întrebat ce a simţit în momentul în care şi-a întocmit testamentul, Dinu Patriciu a mărturisit: „Este un gest cât se poate de pragmatic şi pe care trebuie să îl faci, pentru că vrei ca după ce nu o să mai fi, nimeni să nu se certe cu nimeni. Şi aşa am făcut”.

Acum, testamentul despre care omul de afaceri nu a vrut să dea detalii se află „pus bine” în biroul unui avocat.

Acum, când priveşte în urmă la cumpăna peste care a trecut cu succes, Dinu Patriciu recunoaşte că şi-a schimbat filosofia, sistemul de valori şi priorităţile. Mai mult, acum, aproape complet refăcut, mărturiseşte că are câteva planuri de viitor.

Mă simt mult mai tânăr şi asta este viaţa mea. Mulţumesc lui Dumnezeu pentru fiecare zi pe care mi-o dă. Sunt hotărât ca de acum înainte să fac numai ceea ce îmi face plăcere. Pe măsura ce forţele revin, cresc şi planurile pe care vrei să le pui în aplicare. Nu poţi sta să te uiţi în tavan. Trebuie să faci ceva, să laşi ceva după tine. Am câteva planuri foarte frumoase, atât de afaceri, cât şi personale„, a mai declarat Dinu Patriciu.

În planul afacerilor, acesta vrea să facă afaceri cu energie şi tehnologie. „Erau lucruri pe care le făceam şi înainte, afaceri pe care nu le-am vândut. Este vorba de resurse naturale, de energie, despre tehnologie. Este o descoperire despre care voi vorbi în curând, deocamdată este un pact de confidenţialitate între noi şi agenţia de resurse„, a mai precizat acesta.

Cât priveşte proiectele care ţin de viaţa sa personală, Dinu Patriciu a mărturisit că îşi doreşte să plece cu barca în jurul lumii şi că anul următor va pune în aplicare acest plan.

Omul de afaceri le-a transmis un mesaj celor aflaţi în suferinţă: „Fiecare om să încerce să găsească motivaţia de a trăi şi de a izbuti în lupta cu boala şi cu tot ceea ce îl înconjoară. Este un moment în care rămâi singur şi nu te poate ajuta decât ceea ce este în tine”.