Diplomat român mort la 42 de ani. Anunțul făcut de Ambasada României din Ungaria

Un diplomat originar din Bihor s-a stins din viață la doar 42 de ani. Mircea Leucea era fiul generalului în rezervă Crăciun Leucea, fostul şef al Poliției Comunitare din Oradea. Anunțul dispariției a fost făcut de Ambasada României în Ungaria, unde Mircea Leucea activa.

28 sept. 2022, 10:13
Diplomat român mort la 42 de ani. Anunțul făcut de Ambasada României din Ungaria

Tragedie la Ambasada României din Ungaria. Un diplomat român a încetat din viaţă. Mircea Leucea avea doar 42 de ani.

Potrivit ebihoreanul.ro, diplomatul român s-a stins din viață subit, la finele săptămânii trecute, după ce i s-a făcut pe terenul de tenis. Mircea Leucea va fi înmormântat în weekendul următor, în Cheriu.

Citeşte şi: Viktor Orban, citat la CNCD pentru discursul rasist de la Băile Tuşnad. Csaba Asztalos: „N-am mai avut asemenea situaţie. Cred că citarea se poate face prin Ambasada Ungariei”

„Suntem triști să anunțăm trecerea în neființă a colegului nostru de la Ambasada României în Ungaria, Mircea Leucea. Diplomat de carieră, ministru plenipotențiar cu o solidă experiență, Mircea a plecat dintre noi prea rapid, prea tânăr, lăsându-ne copleșiți și pustiiți de durere și neputință.

Citeşte şi: România redeschide Ambasada de la Kiev. Anunţul de ultimă oră al ministrului de Externe

Mircea, rămânem în suflet cu bunătatea, spiritul deschis și profesionalismul care ți-au marcat existența. Îți mulțumim pentru colegialitate, prietenie, inițiativă și parteneriatul în meciurile de tenis, fotbal sau excursiile cu bicicletele. Și mai mult decât atât, pentru că ai fost unul din cei mai buni pământeni.

Condoleanțe familiei. Drum lin, Mircea!”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Ungaria.