Direcţia Sanitară Vaslui, dată în judecată de cinci persoane care s-au îmbolnăvit de trichineloză

Cinci vasluieni care s-au îmbolnăvit de trichineloză, printre care şi un copil, au dat în judecată Direcţia Sanitar-Veterinară Vaslui, după ce un laborator al instituţiei ar fi greşit buletinul de analiză al probelor de carne de porc prezentate pentru examenul trichineloscopic.

14 feb. 2013, 15:11
Direcţia Sanitară Vaslui, dată în judecată de cinci persoane care s-au îmbolnăvit de trichineloză

Direcţia Sanitar-Veterinară Vaslui a fost acţionată în instanţă de cinci persoane, printre care şi un copil în vârstă de doi ani, după ce un laborator al instituţiei ar fi dat bună de consum carnea unui porc care le-a provocat îmbolnăvirea de trichineloză, potrivit Mediafax.

Familia solicită daune morale în valoare de 10.000 de lei pentru fiecare din cele cinci persoane, precum şi plata cheltuielilor cu spitalizarea.

„Considerăm justificate aceste solicitări ale noastre, în condiţiile în care am avut cu toţii de suferit din cauza rezultatelor greşite date de laboratorul de analize al DSVSA Vaslui. Noi am consumat carnea de porc în perioada sărbătorilor de iarnă fără a ne gândi că poate fi infestată cu trichinella spiralis. Ulterior, după ce am ajuns în spital şi medicii ne-au diagnosticat cu trichineloză, am făcut noi probe din aceeaşi carne pe care o mai aveam în frigider, confirmându-se prezenţa paraziţilor în carne”, a declarat Alexandru Şooş, un membru al familiei infestate cu trichineloză.

Conducerea DSVSA Vaslui susţine că lucrurile sunt destul de complicate în acest caz şi că cele cinci persoane care au dat în judecată instituţia nu pot dovedi că preparatele consumate de ei fac parte din porcul ale căror probe au fost duse la laboratorul din municipiul Vaslui.