Directiva Europeană privind creditele ipotecare a intrat în vigoare de luni

Publicat: Luni, 21 Martie 2016 23:41 // Actualizat: Marţi, 22 Martie 2016 08:13 // Sursa: romaniatv.net

Comisia Europeană a salutat, luni, intrarea în vigoare a Directivei Europene privind creditele ipotecare, adoptată în data de 4 februarie 2014, care are drept obiectiv îmbunătățirea protecției consumatorilor pe teritoriul UE prin introducerea unor practici de creditare responsabile, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

"Acesta este un pas important spre îmbunătățirea informației consumatorilor și încurajarea unor practici de creditare responsabile", a declarat comisarul european pentru Servicii Financiare, Jonathan Hill.

Potrivit Executivului comunitar, consumatorii vor beneficia de informații mai clare și mai inteligibile odată cu introducerea unor formulare standardizate la nivel european, care vor permite debitorilor să înțeleagă mai bine riscurile asociate cu acordul lor de credit ipotecar, precum și să compare diferite oferte în căutarea celui mai bun produs care să răspundă nevoilor lor la cel mai bun preț. Cei mai vulnerabili consumatori vor fi protejați de supra-îndatorare prin standarde la nivel european pentru evaluarea credibilității aplicanților. De asemenea, Directiva introduce principii pentru autorizarea și înregistrarea intermediarilor de credite. Acei intermediari de credite care respectă un nou cod de conduită vor dobândi acces la un număr crescut de consumatori potențiali de pe piața unică. Acesta, la rândul său, va oferi creditorilor noi oportunități de afaceri și va fi un nou pas spre crearea unei pieței unice europene de creditele ipotecare.

Directiva 2014/17/EC nu se aplică contractelor încheiate înainte de 21 martie 2016. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au precizat că Legea privind darea în plată a imobilului nu reprezintă o transpunere a reglementărilor europene privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile rezidențiale.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Comisia Europeană credite ipotecare directiva credite directivă europeană
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 mar 02:12
...2014, care are drept obiectiv îmbunătățirea protecției consumatorilor pe teritoriul UE prin introducerea unor practici de Citește mai departe… ...
22 mar 01:41
...drept obiectiv îmbunătățirea protecției consumatorilor pe teritoriul UE prin introducerea unor Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
21 mar 23:58
... Comisia Europeană a salutat, luni, intrarea în vigoare a Directivei Europene...
1
EUR
4.8378
RON
06 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H