Director Oltchim: Începând de joi vor fi virate restanţele salariale pentru decembrie şi ianuarie

Publicat: Joi, 11 Aprilie 2013 13:41 // Actualizat: Joi, 11 Aprilie 2013 13:41 // Sursa: RTV.net

Aproximativ 400 de angajaţi ai combinatului Oltchim protestează, joi, în faţa pavilionului administrativ al unităţii. În timpul protestului oamenii au fost anunţaţi de către directorul combinatului că începând din cursul acestei zile vor primi restanţele salariale pentru decembrie şi ianuarie.

Foto: rtv.net

Aproximativ 400 de angajaţi ai combinatului Oltchim protestează în faţa pavilionului administrativ al unităţii, scandând "Vrem să muncim", "Mincinoşii" şi "Demisia".

"Sunt aproape trei săptămâni de cand protestăm. Suntem nemultumiţi de restanţele salariale şi de lipsa perspectivei de repornire a combinatului la capacitatea de 65%. Am ieşit zilnic la pavilionul administrativ, am blocat drumurile naţionale 64 şi 67, am protestat la Prefectura şi Primăria Râmnicu Vâlcea, am fost şi la Guvern, dar nu ne bagă nimeni în seamă. Cerem anularea ordinului de concediere colectivă şi salariile restante. De trei luni nu am luat salariile. Am primit 400 de lei de la începutul anului şi până acum", a spus unul dintre protestatari.

Potrivit Mediafax, la un moment dat, directorul combinatului, Mihail Tălpăşanu, a venit în rândul protestatarilor, anunţându-i că începând de joi li se vor vira restanţele salariale aferente lunilor decembrie 2012 şi ianuarie 2013.

Aproape 1.000 de angajaţi de la Oltchim şi Divizia Petrochimică Bradu au protestat, marţi, în faţa sediului Guvernului, nemulţumiţi că nu şi-au primit drepturile salariale şi că urmează să fie disponibilizaţi.

Sindicaliştii cer accesarea urgentă de către SC Oltchim a capitalului de lucru în sumă de 45 milioane de euro, necesar repunerii în funcţiune la 65 la sută din capacitatea instalaţiilor din activul Râmnicu Vâlcea, urmată de repornirea instalaţiilor Petrochimie Arpechim Piteşti, Monomer şi Policlorura de vinil. Totodată, sindicaliştii solicită ca planul de reorganizare a companiei să includă cu prioritate funcţionarea Oltchim cu toate instalaţiile (inclusiv Petrochimie Piteşti, PVC şi Monomer), dar şi capitalizarea societăţii prin majorarea capitalului social, prin conversia creanţelor Electrica, AVAS, bănci în acţiuni.

Angajaţii de la Oltchim mai solicitau ca salariile şi tichetele de masă restante ale salariaţilor să fie acordate până în 10 aprilie, privatizarea Oltchim, activele Râmnicu Vâlcea şi Petrochimie Piteşti, să se facă din procedura de insolvenţă, împreună cu Rafinăria Arpechim Piteşti, în iunie 2013. Sindicaliştii vor ca administratorii judiciari să găsească soluţii pentru menţinerea instalaţiilor în funcţiune până la privatizarea societăţii, în iunie 2013 şi să renunţe la şomajul tehnic şi concedierile colective atât timp cât nu este elaborat şi aprobat planul de reorganizare.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anunţat, miercuri, că a primit oferte scrise din partea unor "mari companii din domeniu" care s-au arătat intersate de privatizarea Oltchim (OLT) şi va începe discuţii cu acestea, fiind avertizat de premierul Ponta să fie atent la "escrocii cu bani în pungă".

Ministrul a arătat că, săptămâna viitoare, va avea loc întâlnirea cu creditorii societăţii şi va începe programul redresare, ce va avea ca finalitate privatizarea, fiind în prezent în căutarea unei finanţări de 15 milioane euro, prin scoaterea de sub ipotecă a unor active ale Oltchim.

Premierul Victor Ponta a spus, la rândul său, că Guvernul este interesat şi de locurile de muncă ce pot fi păstrate şi vrea să se protejeze de manipulări şi dezinformări, cerându-i ministrului să fie atent la escroci.

CITEŞTE ŞI: Ponta, despre liderii de sindicat de la Oltchim: Au salarii mai mari decât ministrul Economiei

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă, cererea de declanşare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 apr 11:53
...de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş. În ultimele trei săptămâni, angajaţii de la Oltchim şi Divizia Petrochimică Bradu au protestat zilnic, blocând în mai multe rânduri două drumuri naţionale, iar marţi aproximativ 1.000 de salariaţi...
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H