Directorul ANL a semnat un contract pentru locuinţe destinate medicilor rezidenţi

Directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), Dumitru Nancu, a semnat marţi, la Brăila, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu, un contract de amenajare a unui bloc de locuinţe destinate medicilor rezidenţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila.

20 mai 2014, 14:59
Directorul ANL a semnat un contract pentru locuinţe destinate medicilor rezidenţi

„ANL va demara în Brăila un program pentru construcţia de locuinţe pentru medicii rezidenţi. Este vorba despre un amplasament preluat de ANL şi bugetat de Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Sperăm ca pe 1 iunie să începem lucrările acolo şi să le finalizăm la sfârşitul lunii noiembrie. Consiliul Judeţean va repartiza aceste locuinţe către medicii rezidenţi”, a declarat Dumitru Nancu.

Directorul general al ANL a adăugat că aceasta este prima parte a proiectului şi prevede realizarea a 24 de unităţi locative, din care opt sunt garsoniere, iar restul apartamente cu două camere, următoarea etapă, care cuprinde tot 24 de unităţi locative, urmând să demareze la începutul anului 2015, scrie Agerpres.

Consilierii judeţeni brăileni au aprobat, luna trecută, transmiterea temporară, în folosinţă gratuită, către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, a unui imobil din municipiul Brăila, în care urmează să fie amenajate 24 de apartamente destinate medicilor.

Clădirea, care se află vizavi de Spitalul Judeţean, este o fostă şcoală de băieţi, are trei etaje şi este amplasată pe un teren de 3.325 mp, aici urmând să fie amenajate un mic părculeţ pentru copii şi o parcare.

„Apartamentele vor fi mobilate de Consiliul Judeţean, iar medicii urmează să îşi plătească utilităţile legate de apă, canalizare, electricitate, gaz metan. În etapa a doua, avem în vedere o altă clădire situată în vecinătate, o fostă şcoală de fete, care va avea aceeaşi soartă”, a declarat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.

Colaborarea între Consiliul Judeţean Brăila şi Agenţia Naţională pentru Locuinţe s-a făcut în baza subprogramului guvernamental de finanţare de locuinţe destinate închirierii.

Preşedintele CJ a precizat că la Spitalul Judeţean Brăila au venit, în ultima vreme, peste 50 de medici de prestigiu, cărora le-au fost oferite facilităţi în ceea ce priveşte locuinţele de serviciu, acestea fiind închiriate de pe piaţa liberă.

Citeşte şi ANL va finaliza, în 2014, 1.200 de locuinţe destinate tinerilor