Directorul ANM: „Pe 18 ianuarie se întorc NINSORILE. Semnalele sunt că vor fi CONSISTENTE”

Ion Sandu, directorul ANM, a anunţat sâmbătă seara, la comandamentul de iarnă convocat la Palatul Victoria, că Administraţia Naţională de Meteorologie va emite cod galben de polei pentru vestul ţării de duminică noapte până luni la prânz şi cod galben de ceaţă în sud şi est pentru luni, iar de la data de 18 ianuarie se vor întoarce ninsorile.

12 ian. 2013, 17:06
Directorul ANM: „Pe 18 ianuarie se întorc NINSORILE. Semnalele sunt că vor fi CONSISTENTE”

„În această noapte, temperaturile vor fi negative cu minime în depresiuni de minus 18 grade. Asta înseamnă că drumurile umede vor fi îngheţate dimineaţă.

Mâine noapte, în partea de vest intră un front atmosferic destul de cald pentru această perioadă care va determina, de mâine noapte până luni la prânz, apariţia poleiului în aproape toată partea de vest a ţării„, a declarat Ion Sandu.

Directorul ANM a precizat că aceste fenomene vor fi semnalate de ANM prin Cod galben.Până luni la prânz, vor fi Coduri galben de ceaţă în toată partea de est şi de sud a ţării„, a spus Ion Sandu.

Potrivit acestuia, de luni după prânz, nu vor mai fi condiţii de ceaţă şi de polei pentru că temperaturile vor fi pozitive, până pe data de 17 ianuarie.

Începând cu data de 18 ianuarie se întorc ninsorile, începând din partea de vest. Semnalele sunt că vor fi consistente, dar nu ne putem pronunţa cu atâtat timp înainte, vom urmări evoluţia pe parcurs„, a precizat Ion Sandu.