Directorul ANM, prognoza iernii: Ne aşteaptă o iarnă grea, cu temperaturi de sub -30 de grade. Primele ninsori, în noiembrie

Meteorologii anunţă o iarnă capricioase, cu episoade de viscol şi ger, deşi este prematur pentru o prognoză exactă a anotimpului friguros.

24 oct. 2017, 10:25
Directorul ANM, prognoza iernii: Ne aşteaptă o iarnă grea, cu temperaturi de sub -30 de grade. Primele ninsori, în noiembrie

”E greu să spunem. Cu zece zile înainte, vom spune dacă vom avea zăpadă. În 2014, pe 24 decembrie aveam peste 20 de grade, pe 25 deja se schimbase vremea, iar pe 29 cod roșu de viscol. Pe măsură ce ne apropiem, în noiembrie vom actualiza informațiile pentru iarnă, când ne apropiem vom putea spune unde vom avea zăpadă”, a spus Elena Mateescu.

Meteorologii anunţă o iarnă grea în România, cu perioade lungi de viscol şi ninsori abundente

Vremea se răceşte la finalul lunii noiembrie, iar spre finalul lunii vor avea primele ninsori, anunţă meteorologii.

În decembrie, precipitații mai abundente vor fi în centru, est, sud-est și posibile ninsori în nord, centru și la munte. Sunt posibile nopți geroase în nord și în centru.

Vreme rece și ninsori în nord și în centru se anunţă și în luna ianuarie. Meteorologii vorbesc de două episoade posibile de viscol, perioade cu ger, minime de -20 spre -30 grade.

PROGNOZA METEO pe trei luni: Cum va fi vremea de Crăciun şi ANUL NOU

Directorul ANM a subliniat că România are încă un climat temperat-continental, chiar dacă observăm o prelungire a verilor și a iernilor, în ultimii ani.

Totuși, se pare că va fi una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani, cu perioade lungi de viscol și ninsori abundente. Temperaturile vor scădea îngrijorător de mult, iar disconfortul va fi extrem de pronunțat.

Ion Sandu, ANM: „Va fi o iarnă ca în 2012. Va fi prăpăd”. Cum va fi vremea de sărbători. PROGNOZA METEO pe trei luni