Directorul de la Apele Române, prins la volan cu permisul suspendat, a fost demis. Care a fost reacția lui Marcel Ciolacu

Directorul de la Apele Române, Gabriel Francisc Stika (PSD), a fost prins de polițiști în noaptea de 11 august, în județul Tulcea, având permisul de conducere suspendat.

26 aug. 2022, 15:58
Directorul de la Apele Române, prins la volan cu permisul suspendat, a fost demis. Care a fost reacția lui Marcel Ciolacu

UPDATE: Sorin Lucaci este, începând de luni, noul director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, informează vineri Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

„Am avut astăzi o discuţie cu directorul general al Administraţiei Naţionale ‘Apele Române’, domnul Gabriel Francisc Ştika, despre incidentul în care acesta a fost implicat în data de 11 august 2022. Astfel, în urma discuţiei, am decis ca începând de luni, 29 august, A.N. ‘Apele Române’ să fie condusă de domnul Sorin Lucaci”, a declarat Barna Tanczos, ministrul de resort.

Directorul de la Apele Române, Gabriel Francisc Stika  a fost prins de polițiști în noaptea de 11 august, în județul Tulcea, având permisul de conducere suspendat, iar în cauză s-ar fi deschis un dosar penal, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Citește și Începe raționalizarea apei și în România! Apele Române – populația să nu folosească apa din sistem pentru irigații sau umplerea bazinelor ori a piscinelor

Stika a confirmat că a fost oprit în trafic în noaptea de 11 august, dar a evitat să spună dacă avea permisul suspendat la acel moment. Gabriel Francisc Stika a spus doar că a mai fost oprit în trafic cu ceva timp în urmă, dar că avocatul său a contestat procesul verbal.

Întrebat dacă i s-a deschis dosar penal, directorul de la Apele Române a răspuns: ”nu am această informație”. Apoi a invocat legătura telefonică slabă și nu a mai răspuns la apeluri.

Sursele G4Media.ro susțin că Stika este un apropiat al ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu, fiind puternic susținut de acesta pentru funcția de director la Apele Române. Stika a fost director al direcției de drumuri din perioada 2018-2020 din Consiliului Județean Caraș Severin. A mai fost patru ani viceprimar PSD la Oțelul Roșu și este un apropiat al deputatului Ion Mocioalcă.

În urma acestui incident, președintele PSD, Marcel Ciolacu susține că Gabriel Francisc Stika o să fie „schimbat imediat” din funcția de director al Apelor Române.

Citește și Administraţia Naţională Apele Române avertizează că rezerva de apă este în scădere. Ce trebuie să facă românii ca să economisească apa