Directorul general al Apple, despre protejarea datelor personale ale clienţilor

Directorul general al companiei Apple, Tim Cook, a declarat luni că protejarea datelor personale ale clienților este o "obligație", cu o zi înainte de a apărea în fața instanței într-un proces Apple vs. Guvernul Federal al SUA, conform AFP.

21 mart. 2016, 19:13
Directorul general al Apple, despre protejarea datelor personale ale clienţilor

Nu ne-am așteptat să ajungem în această poziție (…) dar estimăm că avem obligația de a vă proteja datele personale și viața privată”, a declarat Tim Cook. „Este un subiect care ne afectează pe toți și nu vom da înapoi de la responsabilitățile noastre„, a promis el, declarându-se în același timp „recunoscător” pentru toate mesajele de susținere primite de pe întreg teritoriul SUA.

După săptămâni de dezbateri în instanță și în presă, un judecător federal californian trebuie să se pronunțe marți cu privire la validitatea solicitării anchetatorilor federali care i-au cerut companiei Apple să deblocheze telefonul criptat al unuia dintre autorii atacului terorist de la San Bernadino, California, soldat cu 14 morți (2 decembrie 2015).

Apple s-a adresat instanței considerând cererea autorităților drept periculoasă pentru securitatea datelor clienților săi.