Directorul general ROMATSA şi-a dat DEMISIA. Sindicalist: „E doar o strategie”

Florin Diaconu, lider sindical ROMATSA, a declarat că demisia directorului general Aurel Stanciu este doar o strategie pentru a-i face pe controlorii de trafic să renunţe la grevă. Acesta consideră că Aureli Stanciu se va întoarce la conducerea companiei, "după ce se vor mai linişti apele".

26 aug. 2015, 08:54
Directorul general ROMATSA şi-a dat DEMISIA. Sindicalist: „E doar o strategie”

Din punctul nostru de vedere, cineva joacă alba-neagra cu noi. Ceea ce am înţeles noi, marţi seară, a fost că directorul general îşi dă demisia şi pleacă la Ministerul Transporturilor. Nu este adevărat! Din ceea ce ştim până acum, demisia nu a fost dată. Demisia directorului e o strategie foarte interesantă, pe care cineva o joacă cu noi, probabil pentru a ne face să renunțăm la grevă.

A fost numit secretar de stat, dar nu își dă demisia.  Se caută o formă prin care domnul Stanciu să stea ascuns o perioadă, pe o funcţie, undeva în Ministerul Transporturilor, cu acest contract de mandat pe patru ani, suspendat şi, la un moment dat, aşteptând să se  termine problema cu greva, aşteptând să se mai liniştească apele, să vină înapoi la ROMATSA. Deci, de fapt, nu s-a întâmplat nimic„, a declarat Florin Diaconu.

Sindicalistul a spus că partener de dialog va continua să fie un alt director, Fănică Cârnu, director general adjunct, care va prelua atribuțiile. „Aşteptările sunt foarte mici, tind spre zero. A dovedit că e tot la ordin, răspunde doar la ordin. Duce vaporul în stânga daca nu primește ordin să tragă de manetă„, a completat liderul sindical.

CITEŞTE ŞI O nouă rundă de NEGOCIERI la Transporturi. Sindicaliştii ROMATSA: Discuţiile au fost mai constructive VIDEO

Controlorii de trafic aerian vor intra în grevă generală de la 1 septembrie, a anunţat Gabriel Tudorache, unul dinte liderii sindicalişti de la Romatsa. Acesta spune că în prezent sunt „probleme de viaţă şi de moarte” în cadrul acestei instituţii, atât în ceea ce priveşte siguranţa pasagerilor cât şi a salariaţilor.

Noi luptăm pentru siguranţa traficului aerian. Aceşti domni generali, care au venit în întreprinderea noastră cu interes de a căpuşa şi de a deprofesionaliza prin ilegalităţile pe care le fac, pun în pericol traficul aerian. De ce? Pentru că în zona în care ar trebui să lucreze experţi aduc tot felul de oameni care nu au legătură cu aviaţia, nu au expertiză. Aceşti oameni ne fac nouă procedurile, expertizele cu care noi trebuie să lucrăm în sala de dirijare.

Am ajuns într-o situaţie în care stăm cu puşcăria în spate. Noi dirijăm cu teama lanţurilor, pentru că dacă reglementările nu sunt bune, nici noi nu putem fi liniştiţi„, a mai spus Florin Diaconu.