Directorul Liceului Bathory despre copilul mort: A căzut ca un lemn

Timar Agnes, directorul Liceului Bathory Istvan din Cluj, afirmă că elevul care a murit, luni, era în pauză în momentul incidentului, iar când a ieşit în pragul uşii şcolii a "căzut ca un lemn", Timar spunând că în toamnă băiatul leşinase la şcoală, însă diagnosticul pus atunci nu era îngrijorător.

04 feb. 2013, 16:47
Directorul Liceului Bathory despre copilul mort: A căzut ca un lemn

Un elev în vârstă de 10 ani de la Liceul „Bathory Istvan” din Cluj-Napoca a murit, luni după-amiază, la scurt timp după ce a căzut în curtea unităţii de învăţământ.

Directorul Liceului „Bathory Istvan” din Cluj-Napoca, Timar Agnes, a declarat, luni, că incidentul este „cumplit” şi o „mare tragedie” pentru liceu.

„Copilul din clasa a IV-a, Daniel Petru Berbec, a ieşit din clasă fără să fi avut vreo problemă, în pauză, şi se deplasa spre sala de mese. Alerga şi când a ieşit în pragul uşii şcolii a căzut ca un lemn, s-a prăbuşit în faţă. Un coleg care mergea în urma lui a încercat să îl ajute să se ridice şi şi-a dat seama că este inconştient. A chemat-o pe doctoriţa şcolii, care şi-a dat seama că băiatul nu avea puls şi a încercat să îl resusciteze, i-a făcut masaj cardiac şi respiraţie gură la gură, iar băiatul şi-a revenit puţin. A venit şi un echipaj SMURD, care a încercat alte manevre de resuscitare, după care l-au dus la UPU Copii. Ulterior, am aflat că a decedat. Este un eveniment cumplit, o mare tragedie pentru liceu”, a spus Timar, potrivit Mediafax.

Ea a precizat că, din ceea ce a aflat până acum, elevul a leşinat, în octombrie anul trecut, la şcoală, iar părinţii l-au dus la spital, unde i-au fost făcute investigaţii medicale.

„Nu i s-a pus un diagnostic care să îi fi periclitat viaţa. Din câte ştiu, era un elev bunicel la învăţătură, nu avea probleme de învăţătură sau de comportament”, a mai afirmat directorul Liceului „Bathory Istvan”.

Timar Agnes a spus că mama elevului a sosit la liceu în timp ce echipajul SMURD încerca manevrele de resuscitare şi i-a însoţit pe medici la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii Cluj.

Conducerea Liceului „Bathory Istvan” a întocmit un raport despre incident, pe care l-a trimis Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj.

Incidentul a avut loc luni, în jurul orei 14.00, în curtea Liceului Teoretic „Bathory Istvan” din Cluj-Napoca.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj, Călin Lazăr, declara că băiatul a fost adus la spital de un echipaj SMURD, iar acolo a murit în urma unui stop cardio-respirator.

Poliţia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean au declanşat anchete în acest caz.