Directorul medical de la Victor Babeş avertizează: „Am ajuns în situaţia de la începutul stării de urgenţă. Trebuie să ne îngrijoreze”

Directorul medical Spitalului Victor Babeş, Simin Aysel Florescu, a declarat la România TV că situaţia din spitalele de fază I în lupta împotriva coronavirusului este de natură să îngrijoreze, în condiţiile în care unele dintre aceste unităţi sunt ocupate la capacitate maximă şi nu mai pot primi bolnavii de coronavirus.

19 iun. 2020, 10:17
Directorul medical de la Victor Babeş avertizează: „Am ajuns în situaţia de la începutul stării de urgenţă. Trebuie să ne îngrijoreze”

Avem trei tipuri de spitale în care sunt trataţi bolnavii de coronavirus. Avem spitalele de faza I, adică cele de boli infecţioase, precum Victor Babeş sau Matei Balş, spitale de fază II, cum sunt cele de pneumologie, şi spitale de suport, precum Colentina, în care sunt trataţi bolnavii de coronavirus care au şi alte afecţiuni. Sunt pline spitalele de fază I„, a declarat medicul Simin Aysel Florescu, la România TV.

Citeşte şi 

Trebuie să ne îngrijoreze această situaţie. Ne asteptam sa fie o creştere a numărului de cazuri, dar de două săptămâni avem o creştere zilnică constant. Aşa am ajuns acum în situaţia de la începutul stării de urgenţă„, a mai spus spus directorul medical de la Victor Babeş.

În ultimele zile au fost peste 300 de infecţii noi cu coronavirus raportate zilnic la nivelul României, respectiv 345 de cazuri miercuri, 320 de cazuri joi şi 320 de cazuri vineri.

Vineri, 19.06.2020, în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” sunt internați 303 pacienți bolnavi de COVID-19, marea majoritate cu simptome ușoare. Un număr de 7 pacienți sunt în Terapie Intensivă, dintre care 2 sunt intubați.

În acest moment, în cadrul spitalului sunt 450 de paturi alocate bolnavilor de COVID-19, în acest moment fiind disponibile aproximativ 150 de paturi.

Citeşte şi: Ludovic Orban, despre creşterea infecţiilor cu coronavirus în România: „Riscul de transmitere a crescut semnificativ” VIDEO

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA 19 IUNIE. Până astăzi, 19 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.400 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.555 au fost declarate vindecate și externate.