Directorul Metrorex demisionează din funcție, după scandalurile cu Cătălin Drulă

Directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu, își dă demisia din funcție.

26 feb. 2021, 11:36
Directorul Metrorex demisionează din funcție, după scandalurile cu Cătălin Drulă
INQUAM

Gabriel Mocanu a confirmat pentru Club Feroviar că și-a depus demisia: „Am făcut o cerere pentru a părăsi această funcție cu acordul părților. Acum se discută în Consiliul de Administrație”.

Gabriel Mocanu a fost numit în functia de director general interimar pe data de 2 iulie 2020, după ce Mariana Miclaus a demisionat fiindcă nu a reușit să îndeplinească termenul de 30 iunie pentru darea în funcțiune a magistralei 5 de metrou, Eroilor-Drumul Taberei.

Vineri are loc ședința Consiliului de Administraţie în care ar urma să fie desemnat un nou director general interimar.

Scandalul cu ministrul Drulă

Gabriel Mocanu își dă demisia după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a criticat conducerea Metrorex pentru majorările de salarii cu aproape 18% aprobate anul trecut, în plină criză, cu toate că veniturile companiei au scăzut considerabil.

Ministrul a afirmat că nu e mulțumit de managementul Metrorex și că urmează să ia măsuri. „Aceeași situație este și la Metrorex, unde conducerea actuală pare cumva că este în buzunarul de la piept al domnului Rădoi”, a declarat, recent, Drulă.

Metrorex a raportat în ultimii trei ani pierderi uriașe la bugete de miliarde de lei. În tot acest timp, însa, directorii companiei și miniștrii Transporturilor au acordat sindicaliștilor de la metrou majorările de salarii cerute la fiecare negociere de contract, fapt ce l-a nemulțumit pe ministrul Drulă.

Ministrul Transporturilor a trimis corpul de control la Metrorex pentru a investiga renegocierea contractului colectiv de muncă din anul 2020. Drulă a lansat și un atac la adresa liderului sindical Ion Rădoi, acuzându-l că a vândut „iluzii” angajaților în privinta creșterilor salariale și că se comportă ca un șef de cartel.