Directorul Romsilva Cluj a fost arestat

Directorul Romsilva Cluj, Traian Mariş, a fost arestat, joi, pentru 29 de zile, printr-o decizie a Tribunalului Cluj, după ce anterior fusese reţinut de DNA pentru luare de mită în formă continuată.

18 apr. 2013, 14:46
Directorul Romsilva Cluj a fost arestat

Directorul Direcţiei Silvice Cluj, Traian Mariş, a fost arestat pentru 29 de zile. Acesta fusese reţinut, miercuri, de procurorii DNA Cluj pentru luare de mită, după ce ar fi primit 10.000 de lei pentru a nu îşi exercita atribuţiile de serviciu în cazul unor controale.

În perioada septembrie 2012-aprilie 2013, inculpatul Mariş Traian, în calitate de director al Direcţiei Silvice Cluj, a pretins de la trei angajaţi ai instituţiei pe care o conduce (pădurari) sume cuprinse între 4.000 şi 10.000 de euro pentru ca, în schimb, să le asigure păstrarea locurilor de muncă, să le avizeze favorabil controalele dispuse în cantoanele la care lucrează şi să nu le aplice măsuri de sancţionare disciplinară ca urmare a neregulilor constatate de echipele de control. La data de 15 aprilie 2013, inculpatul Mariş Traian a primit de la doi dintre angajaţi, denunţători în cauză, prin intermediar, suma de 10.000 de lei, pentru ca, în schimb, să nu emită nicio dispoziţie de sancţionare a celor doi pentru presupuse nereguli în activitatea lor de pădurari şi pentru ca să avizeze favorabil raportul asupra unui control programat în cantonul pădurarului care a intermediat primirea banilor, sub formă de mită”, se menţiona într-un comunicat de miercuri al DNA.