Directorul SRI, audiat joi în Comisia de control despre protocoale, pesta porcină şi protestul din 10 august

Directorul Serviciului Român de Informaţi (SRI), Eduard Hellvig, va fi audiat joi, de la ora 11.00, în Comisia parlamentară de control a activităţii Serviciului, a anunţat preşedintele Comisiei, senatorul PSD Claudiu Manda. El a spus că Hellvig va fi audiat în legătură cu protocoalele secrete încheiate de Serviciu, despre pesta porcină africană, dar şi despre evenimentele de la protestul din 10 august.

11 sept. 2018, 13:27
Directorul SRI, audiat joi în Comisia de control despre protocoale, pesta porcină şi protestul din 10 august

„Am avut astăzi (marţi – n.r.) o discuţie cu colegii din Comisia de control a activităţii SRI şi am decis să îl invităm la şedinţa Comisiei noastre pentru ziua de joi, la ora 11.00, pe directorul SRI, împreună cu colegii domniei sale. Avem o serie de subiecte pe care dorim să le lămurim, sunt subiecte legate de protocoale semnate de SRI de-a lungul timpului, inclusiv ultimul protocol apărut în spaţiul public, o să vorbim de bugetul SRI, o să vorbim despre pesta porcină, o să vorbim despre evenimentele din 10 august, să vedem dacă sunt şi alte lucruri pe care SRI doreşte să le aducă în atenţia noastră”, a declarat Claudiu Manda.

De asemenea, acesta a afirmat că este posibil ca la audiere să se discute şi despre raportul de activitate al Serviciului pe anul 2017.


loading...