EVALUARE NAŢIONALĂ: Directorul unei şcoli din Suceava nu a vrut să afişeze rezultatele de ruşinea notelor

EVALUARE NAŢIONALĂ: În perioada 18-20 februarie, aproape 7.500 de elevi suceveni, din clasele a VIII-a, au susţinut simularea evaluării naţionale. Rezultatele acestor testări au fost afişate la intrarea sau la avizierul unităţilor de învăţământ încă de vineri, 7 martie, mai puţin în şcoala numărul 6.    

11 mart. 2014, 13:39
EVALUARE NAŢIONALĂ: Directorul unei şcoli din Suceava nu a vrut să afişeze rezultatele de ruşinea notelor

EVALUARE NAŢIONALĂ: Potrivit unui părinte al unui elev de clasa a VIII-a de la şcoala mai sus menţionată, rezultatele au fost afişate târziu şi cu mare tam-tam, scrie monitorulsv.ro. „Eu l-am sunat încă de sâmbătă pe director şi i-am spus că părinţii vor să consulte tabelele. Dumnealui mi-a transmis că notele sunt mici şi că şcoala are de pierdut dacă le afişează, că va face şcoala de ruşine”, susţine părintele unui elev.

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Două licee din Ploieşti au obţinut promovabilitate de 100%

Conducerea unităţii recunoaşte că rezultatele au fost afişate târziu, însă nu pentru a ascunde „performanţele” elevilor, ci pentru că metodologia nu prevede ca acestea să fie făcute publice.

„Rezultatele au fost afişate duminică după-amiază, secretara a venit din timpul ei liber şi le-a afişat. Nu este târziu. Astăzi (n.r. – luni) lista a fost luată în cancelarie de colegii noştri, dacă nu, se îmbulzeau toţi la uşă pentru că rezultatele erau o noutate şi pentru ei”, a spus Dumitru Rusu, director al Şcolii Gimnaziale Nr. 6 Suceava.

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Toţi elevii unei şcoli au luat note între 1 şi 4.99!

La Şcoala Gimnazială Nr. 6 Suceava, 29 de elevi au susţinut cele două probe ale simulării. 17 dintre aceştia au obţinut medii între 1,55 şi 4,47. Mediile între 5 şi 6 au fost în număr de opt, iar între 6 şi 7 au fost două medii. Cele mai mari medii obţinute în unitate au fost 7,80 şi 7,87.