Directorul unei societăţi de stat, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Liviu Petrache, şeful Direcţiei de Mentenanţă şi Dezvoltare din cadrul Societăţii pentru Servicii de Mentenanţă a Reţelei Electrice de Transport (SMART) SA, societate de interes naţional deţinută de stat. Acesta este acuzat de trafic de influenţă. În acelasi caz a mai fost trimis în judecată şi Mariu Merfu, administrator al unei societăţi comerciale, acesta fiind acuzat de cumpărare de influenţă.

15 dec. 2015, 08:37
Directorul unei societăţi de stat, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

In perioada 20-30 aprilie 2015, Liviu Petrache, in calitate de director al Directiei Mentenanta si Dezvoltare a S.C. SMART S.A., a pretins si primit pentru sine si pentru altii, de la inculpatul Merfu Marius, patru telefoane mobile, in valoare totala de circa 16.000 lei, in schimbul interventiilor sale la nivelul decidentilor din cadrul Sucursalei Constanta a societatii de stat S.C. SMART SA, pentru plata unei facturi catre firma cumparatorului de influenta, potrivit rechizitoriului procurorilor.

Mai exact, Liviu Petrache a pretins si primit cele patru telefoane mobile in schimbul promisiunii de interventie, astfel incat sa fie aprobata achitarea unei facturi emisa de societatea inculpatului Merfu Marius. Ulterior, urmare a intelegerii dintre cei doi, omul de afaceri i-a remis, printr-un intermediar, inculpatului Petrache Liviu un colet ce continea patru telefoane mobile.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunerea de a se mentine masurile preventive dispuse in cauza.