Diriginta poştei a pus beţe în roate poliţiştilor. I-a anunţat pe evazionişti că sunt vizaţi de o anchetă

O dirigintă de poştă i-a anunţat pe evazioniştii care vindeau haine de lux contrafăcute că sunt vizaţi de o anchetă. Femeia a reuşit astfel să fie prima persoană din România acuzată de o infracţiune recent introdusă în codul penal, compromiterea intereselor justiţiei. Pentru că a pus beţe în roate poliţiştilor, s-a trezit cu mascaţii în oficiul poştal. La fel şi proprietarul site-ului de comerţ on-line.

01 feb. 2016, 20:45
Diriginta poştei a pus beţe în roate poliţiştilor. I-a anunţat pe evazionişti că sunt vizaţi de o anchetă

De ani întregi proprietarul site-ului vindea haine pentru care promitea reduceri colosale. În realitate, doar eticheta era de firmă, iar preţurile, chiar şi reduse, erau mult peste valoarea reală a produselor. Mai mult, profitul încasat nu se regăsea nicăieri în actele firmei. Aşa că poliţiştii l-au luat în vizor.

Pe toată durata anchetei poliţiştii au strâns date de la curierii care transportau coletele cu haine dar, au făcut şi o adresă oficială către Poştă pentru a afla mai multe despre patronul siteului. Surpriza a venit însă de unde nimeni nu se aştepta.

În solicitare diriginta oficiului poştal a recunoscut datele de identificare ale cunoştinţei sale, iar în acel moment l-a sunat şi l-a anunţat că este vizat de poliţie. Femeia i-a oferit astfel un avans considerabil. Bărbatul şi-a schimbat sediul firmei, şi-a schimbat depozitul, datele firmei şi a dat cu totul peste cap ancheta poliţiei

În plus, bărbatul a ascuns şi toţi banii încasaţi. Prejudiciul este estimat la 250.000 de euro. Pentru fapta ei, femeia riscă până la 3 ani de închisoare.

Anul trecut poliţiştii de la directia de investigare a criminalităţii economice au anchetat nu mai puţin de 300 de site-uri care păcăleau atât clienţii cât şi statul român.

Citeşte şi