Disconfort termic în vestul ţării. Indicele de temperatură-umezeală a depăşit din nou pragul critic UPDATE

Vremea este şi va fi caniculară, iar disconfortul termic accentuat, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Deocamdată, vestul ţării este deja afectat de caniculă.

13 iul. 2016, 12:14

UPDATE, ora 18.00: Zonele cuprinse de caniculă s-au extins în jurul orei 18.00. Indicele de confort termic a atins pragul critic de 80 de unităţi şi în unele judeţe din Transilvania.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de caniculă în intervalul 13-14 iulie, temperaturile ajungând şi la 37 de grade Celsius la umbră, dar la sfârşitul perioadei valorile termice vor scădea semnificativ cu excepţia regiunilor din sud-estul ţării unde canicula va persista.

Canicula şi disconfortul termic accentuat, momentan în vestul ţării, se vor extinde îndeosebi în sudul ţării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de la 27 de grade pe litoral până la 38 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 22 de grade.