Discovery reintră pe reţeaua RCS

Canalele Discovery, TLC, E! Entertainment, Cinemax 2, Discovery HD și HBO 2 HD vor intra în grila RCS.

29 dec. 2016, 15:42
Discovery reintră pe reţeaua RCS

După patru ani de absență, posturile Discovery revin în rețeaua RCS, dar și pe platforma DTH Digi. Potrivit informațiilor paginademedia.ro, e o chestiune de zile până când posturile vor fi din nou în rețeaua RCS, atât pe cablu, cât și pe DTH.

RCS&RDS a scos Discovery Channel din grila DTH Digi în ultima săptămână din noiembrie 2012 după ce a expirat contractul de retransmisie. RCS&RDS a refuzat să-l mai prelungească, precizând că Discovery este de trei ori mai scump decât alte canale similare, „în condițiile în care postul are o audiență de 1%”. Pe 1 decembrie posturile Discovery au ieșit și din rețeaua de cablu. Principalele posturi ale Discovery, Discovery Channel și Animal Planet, au fost înlocuite la momentul respectiv cu BBC Entertainment și Digi Animal World. Ulterior, în locul Discovery Channel, RCS a introdus History, care a avut o creștere importantă de audiență grațe acestei mutări.

Decizia celor de la RCS&RDS a atras un val de proteste în mediul online. A fost lansată și o petiție online care a atras, la momentul respectiv, peste 30.000 de semnături. Discovery a trimis la sediul central al RCS&RDS cutiile cu petiții însă compania a refuzat să primească coletul.

Citeşte şi Grupul Discovery preia în totalitate canalul Eurosport