Discriminare la admiterea la Academia de Poliţie. Ministerul de Interne a fost amendat

Ministerul Afacerilor Interne a fost amendat pentru discriminare. Potrivit România TV, sancţiunea a fost primită din cauza regulilor pe care le impune la admiterea la Academia de Poliţie. Toţi candidaţii trebuie să aibă o înălţime minimă pentru a putea fi admişi. În ciuda amenzii regula se aplică în continuare, cel puţin deocamdată.

21 nov. 2013, 11:28
Discriminare la admiterea la Academia de Poliţie. Ministerul de Interne a fost amendat

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) îi propune Ministerului de Interne să elimine limita minimă de înălţime la admiterea la şcolile de poliţie şi la Academia de Poliţie. De altfel, ministerul a primit o amendă de 1.000 de lei din cauza acestei limite de înălţime.

Totul a pornit de la o elevă care a încercat să se înscrie la şcoala de subofiţeri de la Câmpina, ea fiind respinsă din cauză că avea mai puţin de 1,65 m, limita prevăzută de cei de la Ministerul de Interne.

Potrivit România TV, cei de la CNCD au stabilit că este mult mai important modul în care se comportă un poliţist decât ce înălţime are, de aceea a decis sancţionarea ministerului.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.