Discriminări la Hollywood. Top 10 actori de renume care au refuzat să joace roluri de homosexuali

Drepturile homosexualilor şi legalizarea mariajelor între persoane de acelaşi sex reprezintă probleme actuale ale vremurilor contemporane, dezbaterile pro sau contra fiind purtate cu vehemenţă aproape oriunde pe Glob. Controversa nu se rezumă doar la nivel de societate, ea răspândindu-se şi în lumea celebrităţilor de la Hollywood. Astfel, pentru unii actori, ideea de a juca roluri de gay nu se potriveşte convingerilor lor, astfel că au refuzat ofertele, în ciuda cecurilor grase pe care le-ar fi încasat.

17 ian. 2016, 16:57

10. Samuel L. Jackson

Este renumit pentru o mulţime de roluri, precum Mace Windu din Războiul Stelelor – Episodul 1: Ameninţarea Fantomei, Nick Fury din Iron Man sau Romulus din Profetul din Grotă şi, în general, filmografia lui cuprinde o varietate de roluri care l-au consacrat drept unul dintre cei mai bine cotaţi actori de la Hollywood. Samuel L. Jackson nu joacă însă orice fel de rol, iar într-un interviu acordat revistei Playboy a mărturisit că nu s-ar îmbrăca niciodată în femeie şi nu ar săruta niciodată un bărbat. În plus, în ciuda susţinerii pentru minorităţilor sexuale, a afirmat că nu ar juca niciodată rolul unui homosexual.

9. Chuck Norris

Este subiectul a numeroase glume de pe întreaga planetă, între care una ar fi aceea că “Nu există  lesbiene. Doar femei care nu l-au cunoscut încă pe Chuck Norris”. Cunoscutul actor a făcut carieră cu filmele în care îşi etala calităţile în arte marţiale, dar ce ştie mai puţin publicul e că Chuck Norris este un devotat conservator și creștin, scriind câteva cărți pe tema creștinismului. Întrebat anul trecut cu privire la subiectul căsătoriei între persoane de acelaşi sex, Chuck Norris a spus că mariajul reprezintă uniunea sacră dintre un bărbat şi o femeie. Mai mult decât atât, el este un fervent susţinător al mişcării anti-gay şi chiar le-a vorbit studenţilor despre convingerile sale, în ciuda posibilei scăderi de cotă a popularităţii sale.

8. Paris Hilton

Nu şi-a făcut publice convingerile împotriva homosexualilor, însă în urmă cu câţiva ani a apărut pe Youtube o înregistrare care o arăta pe starletă şi pe sora acesteia făcând comentarii rasiste şi homofobe la adresa unora dintre invitaţii de la o petrecere. În septembrie 2012, în timp ce se afla într-un taxi, ea îi spunea unui prieten: “Bărbaţii gay sunt cei mai excitaţi oameni din lume. Sunt dezgustători. Omule, cei mai mulţi dintre ei au probabil SIDA. Mi-ar fi at-t de frică dacă aş fi un bărbat gay. Cel mai probabil aş muri de SIDA”. Şocat de atitudinea starletei vizavi de gay, taximetristul a dat presei înregistrarea discuţiei. El susţine că înregistrarea audio prezintă doar ultima parte a conversaţiei.

7. Kirk Cameron

Apariţia sa pe această listă nu este o surpriză, Cameron jucând în mai multe filme creştine, precum Fireproof sau Left Behind. El este mai mult decât un actor, este de fapt şi un evanghelist foarte activ, militant alături de cunoscutul pastor Ray Comfort. Kirk Cameron însuşi se descrie ca un creştin născut din nou şi, ca atare, a vorbit adesea deschis şi tranşant împotriva homosexualităţii, considerând că aceasta este un păcat care te separă de Dumnezeu. Kirk Cameron are şase copii, patru dintre ei fiind adoptaţi.

6. Brendan Fehr

Fehr este un caz interesant. De fapt, el a jucat un personaj gay în serialul The Night Shift, difuzat de NBC, şi tocmai din cauza respectivului rol nu va mai fi vreodată homosexual într-un film. Rolul respectiv i-a cauzat conflicte interioare greu de gestionat, cariera sa a avut mai mult de suferit de pe urma serialului. El a ajuns chiar să spună public că riscurile sunt mult mai mari decât recompensele în cazul în care accepţi să joci un asemenea rol.

5. Luke Grimes

Luke Grimes este un actor iubit, care a jucat rolul unui vampir în serialul True Blood, care rulează la HBO. În mod destul de ciudat, el a renunţat la rol cu puţin timp înainte să înceapă sezonul final al seriei, în 2014. Într-o primă fază el a declarat că a fost nevoit să se retragă din proiect din cauza unei proaste planificări a timpului de lucru, dar în cele din urmă adevărul a ieşit la iveală. Creatorul serialului a dorit transformarea personajului lui Grimes într-un homosexual, iar actorul a refuzat pur şi simplu să interpreteze rolul unui gay. De atunci actorul s-a confruntat cu o reacţie critică şi agresivă din partea mass-mediei, dar asta nu l-a făcut să renunţe la convingerile sale.

4. Emraan Hashmi

Există o listă lungă de actori de la Bollywood care refuză să joace roluri de gay, astfel că merită amintit măcar un nume. Actorul indian Emraan Hashmi este binecunoscut pentru rolurile sale din filmele de limba hindi, dar la un moment dat i s-a oferit rolul unui criminal în serie homosexual. El a refuzat rolul, însă nu din convingeri religioase sau legate de activism social. Pur şi simplu a considerat că îşi expune fanii unei schimbări prea drastice şi nu ar fi bine nici pentru el să-şi schimbe imaginea.

3. Familia Robertson

Deşi nu sunt neapărat actori de meserie, membrii familiei Robertson sunt o prezenţă constantă pe micile ecrane americane, în cadrul seriarului săptămânal Duck Dinasty, difuzat din 2012 în fiecare miercuri seara. Recent, show-ul lor a avut de suferit din cauza unei izbucniri a lui Phil Robertson împotriva homosexualității. Cu toate acestea, clanul a rămas însă de neclintit în convingerile sale. Familia Robertson este numeroasă, cuprinzând nu mai puţin de 13 membri.

2. Chris Engen

Cunoscut mai ales pentru rolul lui Adam Eilson, din celebrul serial „Tânăr şi neliniştit”. Prima sa apariţie în serial a fost consemnată pe 12 februarie 2008, dar la mijlocul lui mai 2009 a avut loc o ruptură bruscă între Engen şi producători, iar actorul a fost înlocuit cu Michael Muhney. Totul a pornit de la faptul că personajul lui Engen trebuia să sărute un alt bărbat în serial, fapt de neconceput pentru acesta. Convingerile sale l-au costat rolul în serial şi i-ar putea afecta cariera pe termen lung.

1. Kevin Hart

Cunoscut actor şi comediant, Kevin Hart a stârnit hohote de râs în pelicule precum Ride Along, Grudge Match, Get Hard şi lista poate continua cu multe alte titluri. În timpul unui interviu de promovare a unuia dintre filmele sale, Hart a dezvăluit că a refuzat să joace rolul unui homosexual în Tropic Thunder. Când a fost întrebat dacă va accepta pe viitor un astfel de rol, actorul a răspuns NU, motivând nesiguranţa sa în a fi capabil să mimeze gesturile unui gay. Afirmaţia poate fi privită ca un refuz elegant, menit să nu jignească această minoritate sexuală şi nici să-i ştirbească din popularitate.