Discursul lui Klaus Iohannis, în care face campanie electorală în plenul CSM, i-a scos din minţi pe magistraţi: Nu mai aduceţi dezbinare!

Klaus Iohannis a fost taxat de judecătoarea Gabriela Baltag, în plenul şedinţei CSM. Magistraţii au fost foarte iritaţi că Preşedintele a făcut campanie electorală pentru PNL, în timpul întrevederii.

03 dec. 2020, 13:00
Discursul lui Klaus Iohannis, în care face campanie electorală în plenul CSM, i-a scos din minţi pe magistraţi: Nu mai aduceţi dezbinare!

Klaus Iohannis a fost dur criticat de magistrată. Baltag l-a rugat pe şeful statului ca la finalul mandatului să nu mai aducă debinare la CSM. „La finalul vieţii nu vâdăm socoteală pentru cât am urât, ci pentru cât am iubit şi iertat.”, a spus aceasta.

Klaus Iohannis, atact în şedinţa CSM: Obiceiul de a face politică în CSM este evident. Rugăminte transmisă Preşedintelui

„Obiceiul dvs. de a face politică în CSM este evident. Aş vrea să vă adresez o rugăminte care vine din partea mea şi nu numai a mea. Măcar la finalul mandatului nu veţi mai aduce dezbinare în această instituţie, pentru că suntem sufiecient de dezbinaţi.

Ştiu că sunteţi un creştin, ştiţi şi dvs că la finalul vieţii nu vâdăm socoteală pentru cât am urât, ci pentru cât am iubit şi iertat. Aş vrea să nu lăsăm să treacă această zi fără să spuneţi colegilor noştri şi societăţii cum vă raportaţi dvs. la posibilitatea de a fi din nou pe val în justiţie serviciile.

Ştiu că în octombrie aţi spus că nu veţi lăsa să se întâmple acest lucru, dar ştiu că în septembrie aţi dat un vot în CSM pe această chestiune”, a afirmat judecătoarea Baltag.

Discursul lui Iohannis care i-a scos din sărite pe magistraţi

”Este o majoritate parlamentară, care nu a făcut un secret că este ostilă unor reforme reale ale sistemului judiciar, dar care s-a și dedicat, trup și suflet, adoptării unor legi menite să îi apere pe infractori! Este o majoritate parlamentară, care și după sancțiunea dură primită în 2019 din partea românilor, nu s-a sfiit să voteze măsuri contrare interesului public sau să întârzie adoptarea unor acte extrem de necesare!

(…) De aceea, legislația într-un domeniu atât de important trebuie să fie rezultatul unei dezbateri ample în viitorul Parlament, cu o majoritate construită în jurul unor forțe democratice.” a declarat Iohannis, în ședința CSM.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, atac la PSD în şedinţa CSM: Majoritatea parlamentară s-a dedicat trup și suflet să îi apere pe infractori!