Discuţii Dăncilă – Iohannis privind propunerile de miniştri la Interne, Externe şi vicepremier

Premierul Viorica Dăncilă l-a sunat, miecuri, pe Klaus Iohannis pentru a discuta cu acesta despre propunerile PSD şi ALDE pentru funcţiile de ministru de Interne, ministru de Externe şi vicepremier pe Parteneriate Strategice.

17 iul. 2019, 07:57
Discuţii Dăncilă – Iohannis privind propunerile de miniştri la Interne, Externe şi vicepremier

Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că a discutat telefonic cu președintele Klaus Iohannis despre propunerile de miniștri pentru cele trei portofolii guvernamentale. Premierul a afirmat că așteaptă un răspuns din partea șefului statului.

„La nivelul Guvernului ne vom continua activitatea în același ritm susținut pentru că este nevoie să redăm românilor încrederea în instituții publice. Am anunțat nominalizarea a trei noi membrii în echipa guvernamentală. Pentru că am văzut unele comentarii aș vrea să fie clar un lucru, deciziile pe care le luăm la nivel politic se bazează atât pe evaluările fiecărui ministru, dar și pe încrederea cetățenilor în membrii cabinetului. Vreau să mulțumesc domnului Meleșcanu și doamnei Carmen Dan pentru implicare. Obiectivul meu ca prim-ministru este să avem o echipă performantă. Am avut o discuție telefonică cu domnul președinte Klaus Iohannis în legătură cu transmiterea celor trei nominalizări. Așteptăm un răspuns din partea președintelui. Îmi doresc ca noii colegi să preia cât mai repede portofoliile entru că avem în continuare multe proiecte de pus în practică”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de guvern, potrivit România TV.

 

Premierul Viorica Dăncilă a început ședința de Guvern de miercuri cu noi lămuriri pentru fostul ministru de Interne, Carmen Dan, dar și pentru toți cei care au acuzat, la fel ca și Carmen Dan, că Dăncilă i-ar fi mazilit pe miniștrii de Interne și Externe la ordinul președintelui Klaus Iohannis.

„La nivelul Guvernului vom continua activitatea la același ritm  susținut. Am anunțat nominalizarea a trei membri în echipa guvernamentală. Am văzut unele comentarii, vreau să clarific: Deciziile pe care le luăm se bazează atât pe evaluările la nivelulactivității fiecărui minustru cât și pe percepția publică de care se bucură aceștia”, a declarat Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni, după şedinţa CEx PSD, modificările din Guvern, Ramona Mănescu fiind propunerea pentru Externe, Nicolae Moga pentru Interne şi Mihai Fifor pentru funcţia de vicepremier pe Parteneriate Strategice.

„Am spus colegilor din CEx că avem două portofolii de vicepremier la care trebuie să facem nominalizări, cel pe Parteneriate Strategice că încă 6 ministere, le-am făcut o evaluarea. Am propus schimbare ministrului Carmen Dan cu senatorul Nicolae Moga, de la Cosntanţa, am luat act de a schimba la MAE pe dl Teodor Meleşcanu cu Ramona Mănescu, am propus pe Mihai Fifor pentru funcţia pe Parteneriate Strategice”, a anunţat Viorica Dăncilă, după şedinţa CEx al PSD.