LEGEA PENSIILOR se schimbă. Dispare un tip de pensie. Mii de români vor fi afectaţi

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a făcut anunţul. Dispare un tip de pensie în anul 2020. 

05 ian. 2020, 10:10
LEGEA PENSIILOR se schimbă. Dispare un tip de pensie. Mii de români vor fi afectaţi

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că în momentul de față nu există riscuri pe termen scurt și mediu, scrie bugetul.ro. Însă, ar putea apărea riscuri pe termen lung mai ales că cei care contribuie la fondul de plată sunt doar cu 400.000 mai mulți decât pensionarii.

Citeşte şi Pensiile nu ajung la timp în ianuarie. Noul şef al Poştei Braşov, fost instalator, a uitat să trimită hârtiile către Finanţe

În plus, ministrul a mai spus că Pilonul 3 reprezintă o opțiune bună pentru cei care vor mai multă siguranță în ceea ce privește pensiile. De asemenea, Violeta Alexandru susține și că trebuie gândită o soluție pentru creșterea contribuțiilor la Pilonul 2.

„Personal, încurajez economiile, personal încurajez o gândire responsabilă și cred că o opțiune este într-adevăr Pilonul 3, care e sută la sută privat, e vorba de economiile oamenilor, bani care pot fi accesați oricând. Trebuie gândită o soluție, nu cu un efect imediat, dar trebuie gândită o soluție pentru creșterea contribuțiilor la Pilonul 2, iar acest lucru trebuie făcut cu chibzuință, cu o analiză temeinică care să nu afecteze Pilonul 1, să nu genereze un deficit pe care să nu îl putem acoperi”, a declarat Violeta Alexandru.