DISPARIŢIA zborului MH370: Fragmentul găsit pe o plajă în Reunion a fost adus în Franţa pentru expertiză

Fragmentul de avion descoperit săptămâna aceasta pe o plajă din Réunion a fost adus cu un zbor comercial Air France pe Aeroportul Orly, la Paris, sâmbătă dimineaţa, de unde urma să fie trimis la Toulouse pentru a fi expertizat.

01 aug. 2015, 08:15
DISPARIŢIA zborului MH370: Fragmentul găsit pe o plajă în Reunion a fost adus în Franţa pentru expertiză

Fragmentul a sosit la Paris cu zborul comercial AF671, la ora locală 6.17 (7.17, ora României), a anunţat operatorul Aéroports de Paris, potrivit Mediafax.

Adus într-o cutie, fragmentul, cu o lungime de doi metri şi o lăţime de un metru, urma să fie transportat rutier, sub escorta jandarmilor, la Balma, în apropiere de Toulouse, unde va fi analizat începând de miercuri.

Potrivit unor experţi, fragmentul corespunde unui „flaperon” de Boeing 777, un flaps de pe aripile unui avion pe care piloţii îl acţionează la decolare sau la aterizare.

CITEŞTE ŞI Fragment de avion găsit pe o plajă a Insulei Reunion. Specialiştii spun că ar putea fi o bucată din MH370

Constructorul american Boeing a anunţat vineri că va trimite o echipă „tehnică” în Franţa, pentru a lua parte la expertiză, la care urmează să ia parte şi reprezentanţi ai Malaysiei.

Bucăţi dintr-o valiză maro, găsite joi în apropierea fragmentului de epavă, vor fi, de asemenea, expertizate într-un laborator al jandarmeriei situat în apropiere de Paris, potrivit Parchetului din Paris.

Luni, unul dintre cei trei magistraţi francezi însărcinaţi cu ancheta, câte un reprezentant al autorităţilor judiciare malaysiene, Biroului de Anchete şi Analize (BEA), jandarmilor francezi şi experţilor malaysieni urmează să se întâlnească la Paris.

Jusiţia franceză s-a sesizat deoarece patru dintre cele 239 de victime ale zborului Malaysia Airlines 370 (MH370), care a fost dat dispărut pe 8 martie 2014, sunt francezi.

Boeingul cu 239 de persoane la bord a dispărut după ce a decolat din Kuala Lumpur, în drum spre Beijing, pe 8 martie.