Isteria „copiilor răpiţi pentru organe” revine. Mai multe mămici susţin că le-au dispărut copiii

De câteva zile, Constanţa vuieşte: tot mai multe mămici sunt îngrijorate cum că în oraş copilaşi de doar câţiva anişori riscă, în orice moment, să cadă victime unei reţele de traficanţi de carne vie.

29 apr. 2014, 11:18
Isteria „copiilor răpiţi pentru organe” revine. Mai multe mămici susţin că le-au dispărut copiii

Totul a pornit după ce, pe Internet au apărut numeroase mesaje prin care mai multe mămici povestesc întâmplări care mai de care mai tulburătoare, trăite (susţin ele!) de apropiaţi, în zone aglomerate ale municipiului Constanţa, scrie cugetliber.ro. Invariabil, copilaşi de doar câţiva anişori, scăpaţi din ochi de părinţi pentru doar câteva minute, sunt luaţi pe sus de persoane suspecte, care îi şi acoperă cu cagule, pături sau saci. 

Citeşte şi De ce fug copiii de acasă. Primele semne care trebuie să îţi dea de gândit

Zonele amintite: Brotăcei şi parcul Tăbăcărie

Una dintre mămici susţine că puţin a lipsit ca printre victimele reţelei de traficanţi de carne vie să se numere şi prietenii ei, părinţii unei fetiţe de trei anişori. „Am nişte prieteni care, vara trecută, erau la Mol la Brotăcei, tatăl punea motorină în rezervorul maşinii, iar fetiţa de trei ani şi jumătate i-a zis că se duce la tobogan. Într-o fracţiune de secundă, tatăl întoarce capul să vadă ce face fetiţa şi vede cum o femeie şi un bărbat îi puseseră o cagulă pe faţă. Atunci tatăl a fugit după ei, dar nu i-a prins. A putut însă să le ţină minte feţele. Sunt un grup care iau copii…”, comentează mămica respectivă, după ce o alta şi-a exprimat îngrijorarea că a auzit că, în urmă cu două săptămâni, ar fi avut loc o încercare de răpire a unei copile tot de trei anişori, dintr-un renumit centru comercial din municipiul Constanţa.

Citeşte şi Traficanţi de carne vie, arestaţi preventiv

O alta a povestit despre un alt caz, asemănător: „Bună mămici, din păcate cunosc şi eu un caz asemănător. Culmea, tot lângă benzinăria Mol de la Brotăcei s-a întâmplat. Mama fetiţei în cauză s-a chinuit să-şi smulgă fetiţa din mâinile ţigăncii care o luase. Ţiganca i-a pus o pătură pe cap fetiţei şi se îndrepta spre doi bărbaţi care o aşteptau în apropiere. Se pare că este o adevărată reţea de genul”. O a treia mămică împărtăşeşte ceea ce a auzit, spune ea, de la un prieten bun, taximetrist, care a aflat întâmplarea de la o bunică alarmată. De această dată, tentativa de răpire s-ar fi petrecut în parcul Tăbăcărie, iar bunica alarmată ar fi văzut cum doi indivizi încercau să-i bage nepoţelul, cu forţa, într-o dubă gri cu numere de Bulgaria, oprită în apropierea zonei de joacă pentru copii.

Poliţia dezminte: nu există astfel de sesizări

Pentru a stabili dacă mesajele alarmiste au un sâmbure de adevăr la bază – mai ales că unele mămici subliniau că situaţiile despre care povestesc au fost sesizate oamenilor legii, dar aceştia vor să păstreze liniştea! – am contactat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa. Astfel, nici la nivelul Secţiei 2 Poliţie (pe raza de competenţă a căreia se află zonele menţionate!), nici la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Con-stanţa şi nici la Serviciul de Investigaţii Criminale, din cadrul IPJ Constanţa, nu a fost depusă vreo sesizare în care să se re-clame o tentativă de răpire a unui minor.

„Avem cazuri de minori dispăruţi, dar nu în urma unor răpiri. Există proceduri clare pe care trebuie să le respectăm în astfel de situaţii, se forma un grup de alertă. Nu au existat astfel de sesizări şi nici nu avem în lucru astfel de reclamaţii”, a subliniat comisarul şef Camil Manea, adjunctul IPJ Constanţa. În opinia poliţistului, aceste mesaje sunt de natură să alarmeze populaţia, fără a avea însă un fundament real.