Disponibilizaţii de la Mechel Câmpia Turzii, sprijiniţi prin Fondul european de ajustare la globalizare

Peste 1.500 de persoane disponibilizate de la Mechel Câmpia Turzii vor beneficia de servicii de consiliere şi formare profesională, prin intermediul Fondului european de ajustare la globalizare, fond ce a fost mobilizat miercuri, 7 mai, de către Comisia Europeană.

07 mai 2014, 12:33
Disponibilizaţii de la Mechel Câmpia Turzii, sprijiniţi prin Fondul european de ajustare la globalizare

Ministerul Muncii salută adoptarea de către Comisia Europeană, în data de 7 mai a.c., a propunerii de decizie a Parlamentului European şi a Consiliului pentru mobilizarea fondului european de ajustare la globalizare, în vederea finanţării proiectului depus de către România pentru Mechel Câmpia Turzii. Bugetul iniţiativei este de 7,14 milioane euro, cofinanţarea din Fondul European de ajustare la globalizare fiind de 3,57 milioane euro, ceea ce reprezintă 50% din valoarea totală a proiectului. Proiectul reprezintă o soluţie identificată de autorităţile române pentru integrarea pe piaţa muncii a persoanelor disponibilizate colectiv de către SC Mechel Câmpia Turzii. În urma implementării proiectului, peste 1.500 persoane disponibilizate vor beneficia de servicii personalizate de informare, consiliere şi orientare profesională, formare profesională precum şi de consultanţă şi asistenţă pentru iniţierea unei afaceri. Elementul de noutate în pachetul de măsuri îl reprezintă înfiinţarea unei întreprinderi sociale„, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Muncii.

Propunerea de decizie urmează să fie aprobată de către Consiliu şi viitorul Parlament European.

România a utilizat deja cu succes fonduri provenite din Fondul European de Ajustare la Globalizare. După închiderea Nokia Cluj, a fost înregistrat un procent remarcabil de reocupare a persoanelor din grupul ţintă, de aproximativ 83%.