Dispozitivele mobile cu sistemul de operare Android rămân ţinta infractorilor cibernetici

Publicat: Miercuri, 26 Februarie 2014 11:08 // Actualizat: Miercuri, 26 Februarie 2014 11:08 // Sursa: romaniatv.net

Aproximativ 200.000 de mostre unice de viruşi /malware/ au fost detectate pe dispozitivele mobile care rulează sistemul de operare Android, la sfârşitul lunii ianuarie, în creştere cu 34% faţă de finele lunii noiembrie 2013, arată o cercetare realizată de Kaspersky Lab.

"În majoritatea cazurilor, programele malware au drept ţintă informaţiile financiare ale utilizatorului. De exemplu, acesta a fost cazul cu versiunea pentru mobil a troianului Carberp, care este originar din Rusia. Acesta interceptează datele de autentificare de îndată ce sunt transmise către serverul unei bănci. Potrivit experţilor Kaspersky Lab, majoritatea aplicaţiilor malware pentru Android sunt, în prezent, dezvoltate în Rusia", se menţionează în concluziile Raportului Kasperksy, potrivit Agerpres.

În plus, în perioada analizată, numărul de aplicaţii pentru Android cu componentă malware depăşise, deja, 10 milioane, în timp ce Google Play includea 1,1 milioane de aplicaţii susceptibile să conţină viruşi.

Pentru a evita infecţiile malware, experţii îi sfătuiesc pe utilizatori să urmeze o serie de recomandări, printre care: să nu activeze modul "dezvoltator" de pe dispozitiv, să nu activeze opţiunea "instalaţi aplicaţii din surse terţe", să instaleze numai aplicaţii de pe canalele oficiale şi, nu în ultimul rând, să utilizeze o soluţie antivirus.

Kaspersky Lab este cel mai mare producător privat de soluţii de securitate endpoint din lume, fiind inclus în topul primilor patru producători de soluţii pentru protecţie endpoint la nivel mondial.

Compania este prezentă în aproximativ 200 de ţări şi protejează peste 300 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
android antivirus Kaspersky Lab malware malware android virus informatic
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8722
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H