Distracţie extrem de periculoasă: Tot mai mulţi tineri se filmează în timp ce îşi dau foc

Noua distracţie a tinerilor este să se filmează în timp ce îşi dau foc, iar apoi postează clipurile pe internet. Un băiat a murit, iar mulţi alţii au fost răniţi. Pompierii şi părinţii sunt disperaţi şi încearcă din răsputeri să pună capăt acestui fenomen care a izbucnit în SUA, dar care s-a extins şi în restul lumii.

18 mai 2015, 08:18
Distracţie extrem de periculoasă: Tot mai mulţi tineri se filmează în timp ce îşi dau foc

Moda periculoasă se numeşte „provocarea focului” sau „Fire Challenge”. Practic, tinerii îşi toarnă lichid inflamabil pe o parte din corp, după care îşi dau foc, potrivit România TV. Totul este filmat de prieteni şi publicat pe internet.

Pentru tinerii care îşi dau foc, totul este un joc, unul extrem de periculos. Un băiat a murit anul trecut ars de viu. Mulţi alţi copii şi adolescenţi au suferit arsuri grave.

Autorităţile şi părinţii încearcă din toate puterile să pună capăt acestui fenomen. „Nu este distractiv. Nu este nostim, nu este drăguţ, nu înţeleg de ce ar vrea să facă aşa ceva. Iar acum (fiul meu – n.r.) are arsuri de gradul II şi are dureri”, a declarat un părinte îngrijorat.

Facebook şi YouTube încearcă să şteargă filmuleţele, dar numărul lor este foarte mare şi zilnic apar unele noi.

CITEŞTE ŞI: Petrecere cu droguri. Trei tineri din Dej au ajuns la spital pentru că aveau halucinaţii