Distracţie maximă cu bani puţin. Top 10 cele mai cool şi ieftine festivaluri de muzică din Europa

Vara este anotimpul celor mai importante festivaluri de muzică, iar în funcţie de numele artiştilor de pe afiş s-a creat şi o industrie a turismului legată strâns de calendarul evenimentelor de top. Topul celor mai ieftine festivaluri a fost claculat prin împărţirea costului biletului la numărul total al artiştilor din festival.

04 iul. 2017, 07:38
Distracţie maximă cu bani puţin. Top 10 cele mai cool şi ieftine festivaluri de muzică din Europa

1. Rock for People (Cehia) – 0,40 euro/artist

Biletul pentru trei zile costă 80 de euro, iar pe afiş figurează în jur de 200 de artişti. Anul acesta festivalul se desfăşoară în perioada 4-6 iulie, la Hradec Kralove. Între trupele care figurează pe afiş amintim pe Evanescene, Die Antwoord, Three Days Grace sau Mastodon.

2. Electric Castle (Romania) – 0,68 euro/artist

Festivalul se ţine la Cluj, iar biletul pentru patru zile costă 120 de euro. Pe scenă urcă 176 de artişti şi trupe, într-un melanj de muzică rock şi electro. Anul acesta festivalul se ţine în perioada 12-16 iulie, iar pe afiş figurează nume ca deadmau5, Franz Ferdinand sau House of Pain.

3. Glastonbury (Anglia) – 1 euro/artist

Biletul costă 300 de euro, pentru patru zile, dar pe afiş figurează nu mai puţin de 300 de nume. Este unul dintre festivalurile începutului de vară, anul acesta el ţinându-se în perioada 21-25 iunie. Au impresionat artişti precum Radiohead, Justice, Ed Sheeran, Major Lazer, Phoenix, Craig David, Foo Fighters, Boys Noize sau Biffy Clyro.

4. Primavera Sound (Spania) – 1,04 euro/artist

Anul acesta s-a ţinut în perioada 31 mai-4 iunie, în Parc del Forum din Barcelona. Biletul pentru patru zile a costat 195 de euro, iar pe afiş au figurat 188 de artişti. Între cei care au performat şi încântat se numără Gojira sau DJ Tennis.

5. Sziget (Ungaria) – 1,09 euro/artist

Aproximativ o jumătate de milion de oameni se adună la Sziget, pentru o săptămână de concerte neîntrerupte. Biletul pentru 7 zile este de 300 de euro, iar pe afiş figutează numele a 275 de artişti. Anul acesta se desfăşoară în perioada 9-16 august, iar printre numele sonore amintim pe P!nk, Wiz Khalifa, Rita Ora, PJ Harvey, Biffy Clyro sau Rudimental.

6. Reworks (Grecia) – 1,28 euro/artist

Costă 60 de euro să vezi 47 de artişti în trei zile la acest festival anual de la Salonic. Perioada de desfăşurare anul acesta este între 13 şi 17 septembrie. Este un festival de muzică electronică, iar pe afiş sunt Solomun, Dixon, Ben Klock, Recondite sau Adriatique.

7. Roskilde Festival (Danemarca) – 1,55 euro/artist

Festivalul durează patru zile şi costă 283 de euro pentru a-i vedea pe cei 173 de artişti şi trupe. 24 iunie – 1 iulie a fost intervalul din acest an, iar cei 130.000 de spectatori au fost încântaţi de concertele unora ca Foo Fighters, The Weeknd, Justice, Trentemoller, Anthrax sau Ice Cube.

8. Electric Picnic (Irlanda) – 1,58 euro/artist

Biletul costă 205 euro pentru trei zile, iar numărul artiştilor se apropie de 130. Anul acesta festivalul se desfăşoară în perioada 1-3 septembrie, în Stradbally, Comitatul Laois. Aici vor cânta peste două luni Duran Duran, Japandroids, Bear’s Dean, Chaka Khan sau Kweku Collins.

9. Tomorrowland (Belgia) – 1,70 euro/artist

Sunt 165 de artişti, împărţiţi pe trei zile, iar preţul unui bilet este de 281 de euro. Tomorrowland, unul din cele mai mari festivaluri de muzică electronică din lume, este organizat tradiţional la sfârşitul lunii iulie, în orașul belgian Boom. Anul acesta vor cânta aici Carl Cox, R3hab, Justin Oh, Marc Maya sau Joseph Capriati.

10. Pahoda (Slovacia) – 1,71 euro/artist

Costul biletului este de 89 de euro pentru trei zile şi 52 de artişti. Anul acesta, Pahoda ni-i propune pe Birdy, MIA, alt-J, Boys Noize şi multe alte nume. Perioada de desfăşurare este 6-8 iulie, iar locul este Trencin, oraş din vestul Slovaciei, în apropiere de graniţa cu Cehia şi la 120 km de capitala Copenhaga.