Districtul Columbia: Scurgere uleiosă suspectă pe Râul Potomac

O scurgere uleioasă suspectă acoperă suprafaţa râului Potomac şi se apropie de Districtul Columbia, au anunţat autorităţile americane.

30 nov. 2016, 10:26
Districtul Columbia: Scurgere uleiosă suspectă pe Râul Potomac

Pata uleioasă de origine necunoscută încă a fost observată prima oară duminică de personalul unei uzine, în apropiere de Dickerson, a declarat John Emminizer, şeful Operaţiunilor de Urgenţă din cadrul Departamentului de Energie şi Mediu din Districtul Columbia, potrivit presei americane.

Scurgerea uleioasă se afla la o distanţă de aproximativ 15 kilometri de Uzina Dickersoan din Sterling şi se crede că nu a provenit de la aceasta, ci, mai degrabă, de undeva mai dinspre nord, scrie The Washington Post.

Emminizer a mai spus că, deşi substanţa uleioasă nu a fost încă identificată, aceasta este mai degrabă o hidrocarbură care nu ar fi periculoasă pentru oameni sau pentru resursele naturale.

Se aşteaptă ca pata să ajungă, miercuri, şi la Uzina de Filtrare a Apei din regiune. Autorităţile americane au dat asigurări că regimul de filtrare şi puruficare a reţelei de apă potabilă nu vor fi afectate de scurgerea uleioasă.