Divorţ cu scandal. Tăriceanu: Lui Meleşcanu i s-a şters creierul. Meleşcanu: Tăriceanu, un expirat politic, nu îl cunosc

Despărțirea dintre Călin Popescu Tăriceanu și Teodor Meleșcanu nu este deloc una discretă. Cei doi își aruncă cuvinte grele, fostul președinte al Senatului simțindu-se trădat de noul președinte al Senatului. 

14 sept. 2019, 12:50
Divorţ cu scandal. Tăriceanu: Lui Meleşcanu i s-a şters creierul. Meleşcanu: Tăriceanu, un expirat politic, nu îl cunosc

Teodor Meleșcanu, preşedintele Senatului, exclus din ALDE după ce a obţinut funcţia la propunerea şi cu sprijinul PSD deşi ALDE a ieşit de la guvernare, îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că vinde partidul ”pentru un postuţ”.

„Întreb din nou: cu ce am greşit? Am urmat paşii domnului Tăriceanu, care a fost ales de două ori preşedinte al Senatului propus şi susţinut de PSD-cel bun!

PSD care a citit sondajele şi nu l-a propus candidat unic fără şanse, nu e bun pentru domnul Tăriceanu. Ca să se salveze, vinde ALDE, mai exact îl dă contra salvării lui personale. „Un regat pentru un cal” s-a transformat în „un partid pentru un postuţ”. Partid, unde sunt foarte mulţi colegi de mare valoare, care au muncit la crearea şi creşterea lui. Oameni de valoare care astăzi, nu înţeleg cum domnul Tăriceanu poate să distrugă totul. Disperarea este atât de mare şi demnă de milă încât domnul Tăriceanu recurge la ilegalităţi. Cât despre democraţie şi transparentă nici nu poate fi vorba. Caline, le-ai dus în derizoriu!”, a scris Teodor Meleşcanu pe Facebook.

El se întreabă unde e Tăriceanu care a luptat împotriva injustiţiei, a statului paralel şi pentru libertăţile individuale.

„Tot ce a rămas este o umbră disperată, tremurând de frica zilei de mâine, orbit de ură şi de doctrina de răzbunare. Eu nu îl cunosc pe acest om, ca atare nu voi mai acorda atenţie măruntelor lupte pe persoană fizică ale unui expirat politic şi ale măruntei lui clici. Voi lăsa justiţia să hotărască dacă excluderea celor care s-au opus mini-dictatorului este legală sau nu!”, precizează Teodor Meleşcanu.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că PSD i-a furat oameni din partid și că lui Meleșcanu și celorlalți care au acceptat oferta PSD li „s-a șetrs creierul”, deoarece și ei votaseră ieșirea ALDE de la guvernare.

“Am ajuns la concluzia că trebuie să ne despărţim, să ne despărţim civilizat însă. Ce s-a întâmplat aţi văzut. O încercare de tip mafiot, de raket, îţi fur oamenii, ţi-i iau cu forţa, îi folosesc, le spun, fără ca voi să daţi acordul că reprezintă partidul vostru, de ce? Pentru că doamna Dăncilă să poată să se prevaleze de faptul că compoziţia politică a Guvernului nu s-a schimbat, PSD plus ALDE. Noi hotărâsem în Delegaţia Permanentă, cu un vot covârşitor… Meleşcanu, Graţiela au votat pentru ieşirea de la guvernare, ca acum să uite, li s-a şters creierul şi spun că nu a fost luată decizia statutar, mai statutar decât Delegaţia Permanentă nu e decât congresul”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

El admite acum că relația ALDE cu PSD  a făcut rău partidului pe care îl conduce.

“Alăturarea cu PSD-ul, ne-a făcut bine sau nu ne-a făcut bine nouă ca partid liberalde dimensiune evident mai redusă? Nu ne-a făcut bine pentru că încet, încet publicul nostru ne-a văzut glisând către zona de stânga şi sunt oameni care au convingeri ferme, opţiuni ferme şi care încet, încet au renunţat la a ne susţine. Şi lucrul acesta eu ca preşedinte dacă nu îl sesizez duc partidul într-o direcţie care e perdantă”, a menţionat Tăriceanu. 
 
ALDE a anunţat vineri excluderea din partid a lui Teodor Meleşcanu, ales preşedinte al Senatului cu susţinerea PSD, şi a celor care au acceptat să fie nominalizaţi miniştri: Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu.

loading...