Divorţul lui Dinu Patriciu, cercetat de procurori. Omul de afaceri e bănuit că vrea să înşele statul

Dinu Patriciu este suspectat că divorţează ca să înşele statul. Potrivit România TV, procurorii DIICOT bănuiesc că magnatul se desparte de soţie doar ca să nu plătească prejudiciul din dosarul Rompetrol. De aceea, ei au cerut deja, de la Judecătoria Sectorului 1, dosarul de separare a soţilor Patriciu.

27 mart. 2013, 21:15
Divorţul lui Dinu Patriciu, cercetat de procurori. Omul de afaceri e bănuit că vrea să înşele statul

Dosarul Rompetrol s-a judecat timp de şase ani şi, după nenumărate amânări, în iulie anul trecut procurorii au cerut 20 de ani de închisoare pentru Dinu Patriciu şi sechestru pe nouă milioane de euro din averea lui. În luna august omul de afaceri a fost achitat, însă decizia nu este definitivă. Mai mult, divorţul anunţat între soţii Patriciu le-a ridicat procurorilor semne de întrebare, dat fiind că aceştia au de împărţit o avere fabuloasă.

Potrivit România TV, DIICOT a cerut de la Judecătoria Sectorului 1 o copie a dosarului de partaj dintre Dinu Patriciu şi soţia sa, procurorii susţinând că actele sunt necesare pentru a soluţiona dosarul Rompetrol II, care priveşte privatizarea rafinăriilor Vega Ploieşti şi Petromidia Constanţa.

Averea pe care Dinu Patriciu o deţine se ridică la aproximativ 2,3 miliarde de euro, sub formă de conturi în străinătate, iahturi, case şi vile de lux, dar şi colecţii de haine şi accesorii foarte valoroase. Dealtfel, Dana Patriciu vrea să păstreze rochiile de seară şi colecţia de blănuri de câteva zeci de mii de euro bucata. Pe listă se află şi o geantă purtată de Uma Thurman şi cumpărată de omul de afaceri la o liciţie la Hollywood, cu 40.000 de euro.

Pentru a participa la partajul solicitat, Dana Patriciu trebuie să plătească taxa de timbru în valoare de aproape 436 de milioane de lei. Ea trebuie să facă dovada acestei plăţi până pe 17 aprilie, în caz contrar cererea de partajare a averii urmează să fie anulată