Divorţurile au ajuns la o rată alarmantă în România. Cum explică psihologii fenomenul

Rata divorţurilor în România este într-o creştere alarmantă, trend-ul fiind ascendent inclusiv în privinţa mariajelor desfăcute după mai bine de 20 de ani.

04 nov. 2019, 15:41
Divorţurile au ajuns la o rată alarmantă în România. Cum explică psihologii fenomenul

Principalele cauze de divorţ la casniciile destrămate după mai bine de 20 de ani sunt consumul exagerat de alcool şi infidelitatea conjugală. În ultimele două decenii, numărul divorţurilor înregistrat după căsnicii îndelungate aproape că s-a dublat. Astfel, anul trecut au avut loc 8.280 de divorțuri, faţă de 4.644 în 2.000.

De altfel, potrivit statisticilor, în România, aproape 20 de căsătorii din 100 se termină prin divorț. Fenomenul a fost explicat de pishologul Mihaela Săhlean. „Sunt foarte mulți tineri care se căsătoresc fără să-și asume ceea ce înseamnă o căsătorie și confundă adesea basmul cu realitatea și aici vorbim de apariția conflictelor, disensiunilor, a așteptărilor diferite și a frustrărilor. Acel la bine și la greu, din păcate pentru unii funcționează doar la bine împreună. La greu încep drumurile în paralel, care de fapt este proba adevarată într-o căsnicie„, a spus Mihaela Săhlean, pentru Digi24.