Dmitri Medvedev aruncă o nouă bombă despre pacea în Ucraina! Ce trebuie să facă Kievul pentru ca Putin să oprească războiul

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a prezentat zilele trecute detaliile așa-numitei formule rusești de pace.

14 mart. 2024, 16:35
Dmitri Medvedev aruncă o nouă bombă despre pacea în Ucraina! Ce trebuie să facă Kievul pentru ca Putin să oprească războiul
Dmitri Medvedev aruncă o nouă bombă despre pacea în Ucraina!

Dmitri Medvedev aruncă o nouă bombă despre pacea în Ucraina! Concret, trompeta lui Vladimir Putin a descris ce trebuie să facă Ucraina pentru ca Rusia să oprească războiul.

Citește și Dmitri Medvedev a ținut un discurs cu o hartă în spatele său, în care România s-ar învecina cu Rusia și ar avea teritorii din Ucraina. ”Voi spune un lucru amar”

Dmitri Medvedev aruncă o nouă bombă despre pacea în Ucraina!

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei a afirmat că așa-zisul plan de pace al Rusiei presupune capitularea Ucrainei, precum și  „plata tuturor compensațiilor cuvenite Rusiei”, dar și „adoptarea unui act privind reunificarea fostelor teritorii ale „Ucrainei” cu Federația Rusă” în schimbul încheierii ostilităților de către Rusia.

Astfel, pentru a obține un consens cu comunitatea internațională, Ucraina trebuie să declare capitulare completă și necondiționată, să efectueze demilitarizarea, să demită toate autoritățile constituționale” și „să organizeze imediat alegeri pentru un parlament temporar, a transmis Medvedev, conform Ukrainska Pravda.

În plus, fostul președinte al Rusiei a ținut să precizeze faptul că Occidentul recunoaște regimul politic de la Kiev ca fiind o juntă nazistă și că este necesar să se desfășoare un program de denazificare forțată care să cuprindă toate autoritățile sub supravegherea Organizației Națiunilor Unite.

Mai mult, Dmitri Medvedev a afirmat că Ucraina trebuie să plătească pe deasupra și despăgubiri Rusiei pe care să le ramburseze rudelor soldaților ruși.

Totodată, oficialul de la Moscova a subliniat că Kievul trebuie să recunoască oficial că întregul teritoriu al Ucrainei aparține Federației Ruse.

„Aceasta este formula rusească de pace blândă. La urma urmei, aceasta este o poziție de compromis, nu-i așa? Cred că, urmând-o, putem ajunge la un consens amical cu comunitatea internațională, inclusiv cu lumea anglo-saxonă, și putem desfășura summituri productive, mizând pe înțelegerea prietenilor noștri apropiați, și anume a partenerilor noștri occidentali”, a declarat Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei.

”Voi spune un lucru amar”

Medvedev, pe care Occidentul îl vedea, nu de mult, ca pe un reformator liberal, a declarat că ”spaţiul geostrategic” al Rusiei este indivizibil faţă de Ucraina şi că orice încercare de a schimba acest lucru prin forţă este sortită eşecului.

„Toţi adversarii noştri trebuie să înţeleagă o dată pentru totdeauna un fapt simplu: că teritoriile de pe ambele maluri ale râului Nipru , care taie Ucraina în două, sunt parte integrantă a frontierelor strategice şi istorice ale Rusiei”, a declarat el, potrivit TheSun.

De asemenea, Medvedev a exclus orice negocieri de pace cu actuala conducere ucraineană.

El a declarat că orice viitor guvern ucrainean care doreşte să poarte discuţii va trebui să recunoască ceea ce el a numit noua realitate.

Referindu-se la relaţiile Est-Vest, Medvedev a declarat că legăturile dintre Moscova şi Washington sunt acum mai rele decât în timpul crizei rachetelor din Cuba din 1962, când cele două ţări păreau în pragul unui conflict nuclear.

„Voi spune un lucru amar”, a declarat el.

Citește și VIDEO Discursul lui Vladimir Putin în Parlament: „Forţele noastre nucleare sunt pregătite. Ei trebuie să înţeleagă că şi noi avem arme”

„Situaţia actuală este mult mai rea decât cea din 1962. Acesta este un război în toată regula împotriva Rusiei cu arme americane şi cu participarea forţelor speciale americane şi a consilierilor americani. Aşa stau lucrurile”, a continuat Medvedev.

Citește și Dmitri Medvedev aruncă amenințarea supremă! Ucraina nu va scăpa niciodată de agresiunile Rusiei: „Probabilitatea unei noi ciocniri va rămâne la nesfârşit”