Dmitri Medvedev spune că Ucraina nu va mai exista în doi ani. Ultima tiradă a fostului preşedinte al Rusiei

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, s-a îndoit că Ucraina va exista în doi ani, într-o postare făcută miercuri dimineaţă pe contul său de Telegram.

15 iun. 2022, 16:04
Dmitri Medvedev spune că Ucraina nu va mai exista în doi ani. Ultima tiradă a fostului preşedinte al Rusiei

Motivul luării de poziţie a lui Dmitri Medvedev a fost informația că Ucraina dorește să primească de la Statele Unite un acord privind furnizarea de gaz natural lichefiat (GNL) american, sub umbrela Lend-Lease, cu plată în doi ani. Lend-Lease Act a fost o lege promulgată de Franklin Delano Roosevelt în timpul celui de-al doilea război mondial, la 11 martie 1941, care dispunea vânzarea, închirierea sau împrumutarea oricărei categorii de mijloace militare tuturor țărilor a căror apărare era socotită vitală pentru apărarea Statelor Unite. Această lege a îngăduit țării să devină „arsenalul democrațiilor“, iar acum Ucraina doreşte să beneficieze de avantajele ce decurg de aici.

Cine a spus că în doi ani Ucraina chiar va mai exista pe harta lumii? Deși, până la urmă, americanilor nici nu le mai pasă de asta – au investit atât de mult în proiectul anti-Rusia, încât totul în rest este un fleac pentru ei”, a fost reacţia lui Dmitri Medvedev.

Kievul intenționează să primească șase miliarde de metri cubi de GNL din partea SUA, după cum scrie Foreign Policy, iar Ucraina va plăti pentru gazul american abia după ce îşi va reveni din punct de vedere economic.

„Sunt adesea întrebat de ce postările mele pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că îi urăsc. Sunt degenerați. Ei vor moartea pentru Rusia. Și cât voi fi în viață, voi face totul pentru a-i face să dispară”, scria Medvedev săptămâna trecută. Prin „ei”, Medvedev se referă la Ucraina și aliații săi. De asemenea, el a spus că Moscova va intensifica războiul împotriva Occidentului dacă rachetele furnizate de SUA sunt folosite împotriva forțelor ruse, spunând: „Călăreții Apocalipsei sunt deja pe drum”.