Dmitri Rogozin a fost demis de Putin. Şeful Roscosmos va ocupa o altă funcţie

Potrivit presei, Rogozin se va ocupa de problemele operațiunii speciale a Rusiei pe teritoriul Ucrainei sau va ocupa o poziție de conducere într-unul dintre teritoriile eliberate.

15 iul. 2022, 15:57
Dmitri Rogozin a fost demis de Putin. Şeful Roscosmos va ocupa o altă funcţie

Decizii de ultimă oră luate de președintele Rusiei, Vladimir Putin. Șeful statului rus l-a demis pe Dmitri Rogozin din funcția de director general al corporației de stat Roscosmos. Iuri Borisov, care mai devreme fusese eliberat din funcția de viceprim-ministru, a fost numit în locul lui Rogozin. Președintele a redus și numărul de vice prim-miniștri de la 11 la zece, după ce în urmă cu câteva zile îl majorase de la zece la 11.

Olena Zelenska, cutremurată de uciderea de către ruşi a micuţei Liza, din Viniţa. Cele două au filmat un clip iarna trecută, de Crăciun VIDEO

Directorul agenţiei spaţiale ruse Roscosmos avertizează că pentru folosirea rachetei balistice intercontinentale Sarmat nu le va cere acordul de a zbura ”bulgarilor laşi, românilor răzbunători şi muntenegrenilor care au trădat istoria comună”
Directorul general al agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, Dmitri Rogozin, avertizează că pentru folosirea rachetei balistice intercontinentale Sarmat nu le va cere acordul de a zbura ”bulgarilor laşi, românilor răzbunători şi muntenegrenilor care au trădat istoria comună” într-o postare pe contul de Twitter.

”De ce este bun «Sarmat» (n.r. racheta balistică intercontinentală)? Nu le va cere bulgarilor laşi, românilor răzbunători şi muntenegrenilor care ne-au trădat istoria comună acordul de a zbura. La fel ca în cazul suedezilor”, a afirmat Dmitri Rogozin pe Twitter.

Seful grupului de luptă NATO din România: „Batalionul este pregătit pentru orice”

Vizita ministrului rus de Externe Serghei Lavrov în Serbia a fost anulată, deoarece trei dintre vecinii statului sârb, respectiv Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru au refuzat să permită accesul avionului şefului diplomaţiei ruse în spaţiul lor aerian.

Rusia a anunţat în luna aprilie că a testat cu succes racheta balistică intercontinentală Sarmat, despre care preşedintele Vladimir Putin a precizat că va ”consolida potenţialul de luptă” şi ”securitatea Rusiei” şi, în acelaşi timp, le va oferi inamicilor Moscovei o ”temă de gândire”, potrivit Reuters.