Dmitri Rogozin ironizează sancţiunile împotriva Rusiei: „Verificaţi-i pe cei care le dau dacă nu cumva suferă de boala Alzheimer”

Cei care dictează sancțiuni împotriva industriei spațiale ruse ar trebui testați pentru boala Alzheimer, spune șeful Roscosmos, fostul vicepremier Dmitri Rogozin.

25 feb. 2022, 08:40
Dmitri Rogozin ironizează sancţiunile împotriva Rusiei: „Verificaţi-i pe cei care le dau dacă nu cumva suferă de boala Alzheimer”

„Domnilor, atunci când impuneţi sancțiuni, verificați-i pe cei care le concep dacă nu cumva suferă de boala Alzheimer. E bine să fiţi prevăzători cu asta. Nu de alta, dar aşa puteţi preveni ca sancțiunile să vă cadă în cap. Iar asta la propriu, nu doar în sens figurat. Prin urmare, deocamdată, în calitate de partener, vă sugerez să nu vă comportați ca un jucător iresponsabil și să dezavuați declarația despre „sancțiunile Alzheimer„, a scris Dmitri Rogozin pe canalul său de Telegram.

Şeful Roscosmos a avertizat că în cazul în care cooperarea spațială dintre SUA și Rusia este blocată nu va fi nimeni care să ia măsuri dacă Staţia Spaţială Internaţionaşă (ISS), „structura de 500 de tone”, deorbitează. Rogozin a reamintit că sarcina de a corecta orbita ISS şi evitarea întâlnirilor periculoase cu resturile spațiale este efectuată de navei spațială rusească Progress MS.

Citeşte şi Zelenski acuză Occidentul: „Ucraina a fost lăsată să se apere singură în faţa atacurilor ruseşti”

Joi seara, președintele american Joe Biden a anunțat „ruptura completă şi iminentă” a relațiilor dintre Statele Unite și Rusia, dacă Rusia își va continua ofensiva militară împotriva Ucrainei. El a subliniat că sancţiunile ar putea afecta inclusiv programul spaţial.

Citeşte şi Kievul, vizat de tiruri de rachetă. Atacuri în mai multe oraşe ucrainene pentru a doua zi consecutiv. Sirenele sună în continuu. Zelenski: Zelenski: Eu sunt ținta numărul unu. Voi rămâne aici