DNA a clasat dosarul studiilor lui Vlad Voiculescu. Fostul ministru al Sănătăţii: Un astfel de loc este oare o țară sau un balamuc

DNA a venit cu o decize în dosarul deschis pe numele fostului ministru al Sănătății Vlad Voiculescu. Ancheta a vizat procedura de echivalare a studiilor pe care le-a urmat în Austria.

07 mai 2021, 14:50
DNA a clasat dosarul studiilor lui Vlad Voiculescu. Fostul ministru al Sănătăţii: Un astfel de loc este oare o țară sau un balamuc

DNA a clasat dosarul studiilor lui Vlad Voiculescu. Dosarul penal a fost clasat de procurorul DNA Andreea Oana Nica care a decis că „fapta nu există”, informează EVZ.

DNA a clasat dosarul studiilor lui Vlad Voiculescu. Anunţul instituţiei: Nu există fapta!

Pe numele lui Vlad Voiculescu a fost formulată o plângere penală de către Coaliția pentru Națiune (cunoscută anterior drept Partidul Alianța Națională), după cum relatează luju.ro. Aceasta este un partid politic condus de avocatul Dan Chitic. Organizația l-a acuzat pe fostul ministru de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la fals intelectual, precum și uz de fals și fals în declarații.

Totodată, Coaliția pentru Națiune a formulat plângere împotriva Marilenei Letcai, directoarea Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED), pe motiv că ar fi emis ilegal atestatul prin care i-a recunoscut lui Vlad Voiculescu studiile din Austria.

Citeşte şi: Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății, îl desființează pe Voiculescu: „Nimeni nu știa de documentul de înființare a grupulului de lucru”
Coaliția pentru Națiune a reclamat faptul că fostul ministru ar fi prezentat un document emis de Universitatea din Viena, care atesta absolvirea unor cursuri dedicate studenților din Europa de Est drept diplomă de master. El a acuzat că, folosindu-se de acest document, Voiculescu ar fi ajuns ministru al Sănătății, în 2016 – în guvernul Cioloș – și în 2020.

Procurorul DNA Andreea Oana Nica a clasat plângerea formulate de partidul avocatului Chitic. La 19 aprilie 2021, procuroarea Nica a închis dosarul în baza art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penală: „fapta nu există”.

Procurorul a relatat în ordonanța de clasare că a primit mai multe documente relevante de la Ministerul Educației, cât și de la Centrul de Echivalare a Diplomelor.

Reacţia lui Vlad Voiculescu:

„Întrerupem liniștea acestui cont pentru un comunicat important pentru țară:
“Coaliția pentru Națiune” (măreață organizație cu măreț nume și măreț conducător) a depus la DNA o plângere penală împotriva mea. Mai precis împotriva diplomei mele de la Wirtschaftsuniversität-Wien. Nu știam, dar nici surprins nu sunt.
DNA a clasat plângerea formulată în baza art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penală: „fapta nu există”.
Procurorul a consemnat în ordonanța de clasare că a primit documente relevante atât de la Ministerul Educației, cât și de la Centrul de Echivalare a Diplomelor.
Un loc în care presa poate prosti oamenii că o diplomă nu există, chiar dacă
1) este emisă de o universitate de top din Europa;
2) a fost publicată (de câteva zeci sau sute de ori);
3) este recunoscută de Ministerul Educației
… un astfel de loc este oare o țară sau un balamuc?
În orice caz, mulțumiri parchetului anticorupție al țării pentru verificarea diplomei”, spune Vlad Voiculescu, pe contul personal de Facebook.

Citeşte şi: USR PLUS l-a uitat deja pe Vlad Voiculescu: Partidul propune miercuri un nou nume pentru funcția de ministru al Sănătății. Anunţul făcut de liderii coaliţiei de guvernare